Pep Guardiola, trener Bayerna: Svjetsko prvenstvo želimo osvojiti zbog Juppa Henynckesa

Subota, 21. prosinca 2013. 15:41 Napisao/la  SC

Guardiola nije zaboravio da je Jupp Henynckes zaslužniji od njega što Bayern igra u finalu SP-a klubova

Bayern u subotu navečer igra u finalu Svjetskog prvenstva klubova, protivnik je afrički prvak Raja Casablanca iz Maroka.

- Želimo osvojiti ovaj trofej zbog igrača i naravno zbog Juppa, rekao je trener Bayerna Pep Guardiola.

Guardiola nije zaboravio da je Jupp Henynckes zaslužniji od njega što Bayern igra u finalu SP-a klubova, pod vodstvom njemačkog stručnjaka Bayern je prošle sezone osvojio sve što se moglo uključujući Ligu prvaka. Kao europski prvak, Bayern se plasirao u završnicu SP-a klubova.

Jupp Henynckes odlučio je na kraju sezone otići mirovinu na vrhuncu dugogodišnje karijere tijekom koje je vodio europske velika poput Bayerna i Real Madrida. Zanimljivo, Henynckes je 1998. godine nakon 32 godine osvojio Kup prvaka (današnju Ligu prvaka) na klupi Real Madrida za koji su igrali Predrag Mijatović i Davor Šuker. Odmah nakon finala u Amsterdamu i pobjede protiv Juventusa, Henynckes je smijenjen. Slično mu se dogodilo u Munchenu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.