PEP PRONAŠAO KRIVCE

Kompletan liječnički tim Bayerna napustio klub

Petak, 17. travnja 2015. 11:50 Napisao/la  SC

Liječnik Müller-Wohlfahrt u klubu je od davne 1977. godine

Pep Guardiola optužio je liječnički tim Bayerna za poraz (1:3) od Porta u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka nakon čega je uslijedila rezolutna reakcija. Dugogodišnji klupski liječnik, Müller-Wohlfahrt, napustio je klub zajedno s cijelim timom u kojemu su i dvojica njegovih sinova, Kilian i Peter. Bayern je protiv Porta  igrao bez Robbena, Riberyja, Alabe, Martineza, Benatije i Schweinsteigera.

- Povjerenje je narušeno i zato odlazim iz kluba. Nakon Porta smo označi krivcima za neuspjeh, u priopćenju je naveo Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, glavni liječnik bavarskog kluba.

Sukob između Guardiole i glavnog liječnika traje duže razdoblje, a eskalirao je nakon utakmice protiv Porta u kojoj Guardiola krivce za poraz nije vidio u stoperima Danteu i Boatengu nego u liječnicima.

Inače, Müller-Wohlfahrt u klubu je od davne 1977. godine, njegove usluge koristili su svi reprezentativci Njemačke, Usain Bolt i Boris Becker. Nije mu prvi put da odlazi iz kluba zbog sukoba s trenerima, otišao je nakratko i 2008. godine zbog neslaganja s tadašnjim trenerom Jürgenom Klinsmannom. Vratio se kada je Klinsmann otišao, što znači da će se opet vratiti kada ode Guardiola.

Ne osvoji li Guardiola ove godine Ligu prvaka, vrlo vjerojatno neće više biti trener Bayerna. Ionako se sve više spominje kao izbornik Katara, domaćina SP-a 2012. godine.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.