Pep Guardiola: Čelnici Bayerna odlučuju o mojoj sudbini, to ne ovisi o meni

Petak, 02. svibnja 2014. 13:19 Napisao/la  SC

Nisam došao da bih mijenjao njemački mentalitet, ali ima svoje ideje o nogometu od kojih ne odustajem, kaže Guardiola

Čelnici Bayerna inzistiraju da Pep Guardiola ostane trener bavarskog kluba unatoč kritikama na račun njegove nogometne filozofije, koja je doživjela krah u polufinalnim utakmicama Lige prvaka protiv Real Madrida. Bayern u dvjema utakmicama nije stvorio praktično ni jednu šansu:

- Imam svoju filozofiju na kojoj ću ustrajati do kraja sezone i u finalu Kupa. Nisam došao da bih mijenjao njemački mentalitet, ali ima svoje ideje o nogometu. Ne mogu igrače učiti tuđim idejama, što znači da će morati usvajati moje. Ne mogu biti trener Bayerna i zagovarati ideje s kojima se ne slažem, to ne bi bilo dobro za klub i igrače. Kako bi mi igrači moglo vjerovati ako ne vjerujem sam sebi, kaže Guardiola koji ne odustaje od načina igre koji protežira.

- Poraz od Real Madrida samo mi je dodatno učvrstio vjeru u moju nogometnu filozofiju. Čelnici odlučuju jesam li  dobar trener za Bayern, to ne ovisi o meni, zaključio je Guardiola.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.