DIETMAR HOPP

Omraženi predsjednik blizu cjepiva

Ponedjeljak, 16. ožujka 2020. 14:56 Napisao/la  SC

Njegova tvrtka blizu rješenja za koronavirus

Dietmar Hopp
Dietmar Hopp

Dietmar Hopp mogao bi postati jedna od najvažnijih osoba u Njemačkoj ako se obistine kalkulacie Der Spiegela prema kojima je njemačka tvrtka CureVAC blizu pronalaska cjepiva protiv koronavirusa.

Hoppova tvrtka navodno je toliko blizu spasonosnom lijeku da je američki predsjednik Donald Trump ponudio otkupiti prava na cjepivo.

Hopp je jedan od najbogatijih Njemaca, 79-godišnji milijarder tijekom radnog vijeka najviše se bavio razvojem softvera, uložio je u farmaceutsku industriju, a najpoznatiji je kao vlasnik bundesligaša Hoffenheima.

Zanimljivo je da je Hopp postao omražen među navijačima većine ostalih klubova u Njemačkoj.

Hoffenheim je jedan od rijetkih njemačkih klubova u privatnom vlasništvu, velika većina klubova su udruge građana.

Vlasnik Hoffenheima postao je personifikacija društveno neprihvatljivog ponašanja u njemačkom sportu, navijači ostalih klubova optužuju ga da je novcem kupio sportski uspjeh.

Sukob s navijačkim skupinama ostalih klubova eskalirao je kada je Hopp zahvaljujući utjecaju u savezu uspio zabraniti ulazak na stadion skupinama navijača koje su ga vrijeđale.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.