HERTHINA ŽALBA ODBIJENA

Fortuna Düsseldorf ostaje novi bundesligaš

Ponedjeljak, 21. svibnja 2012. 20:00 Napisao/la  SC

Nije bilo uporišta za ponavljanje utakmice, glasi objašnjenje Sportskog suda DFB-a

Nakon dugo vijećanja Sportski sud Nogometnog saveza Njemačke (DFB) donio je odluku da se uzvratna utakmica doigravanja za popunu Bundesligu između Fortune Düsseldorf i Herthe Berlin neće igrati ponovo.

- Nije bilo uporišta za ponavljanje utakmice, sudac je prekidao utakmicu triput i sudio u skladu s pravilima, rekao je predsjednik Sportskog suda Hans E. Lorenz.

Hertha je uložila žalbu jer je uzvratna utakmica bila prekinuta dvadesetak minuta prije isteka sudačke nadoknade nakon upada Fortuninih navijača, koji su slavili ulazak u elitni razred njemačkog nogometa. Utakmica je nekoliko puta prekidana zbog bakljadi, a pred kraj utakmice gledatelji su stajali uz teren.

 Klub iz glavnoga grada Njemačke uložio je žalbu višoj istanci, a to je državni sud.

- Odluka Sportskog suda je smiješna, pa svi su vidjeli što se događalo. Dobro je da smo se žalili višoj istanci, jer ćemo u postupku moći koristiti tv-snimke što nam na prvom stupnju nije bilo dozvoljeno, rekao je Herthin odvjetnik Christopher Schickhartdt.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.