Odbačena druga žalba Herthe, čelnici kluba nastavljaju bitku za ostanak u Bundesligi

Subota, 26. svibnja 2012. 12:57 Napisao/la  SC

Nećemo donositi ishitrene odluke, ali ćemo raspraviti s odvjetnicima o daljnjim mogućnostima, izjavio je Werner Gegenbauer, predsjednik Herthe

Čelnici Herthe navjerojatnije će nastaviti pravnu bitku za ostanak u Bundesligi nakon što je u petak odbačena njihova druga žalba u kojoj tvrde da uzvratni susret doigravanja za ostanak u prvoj ligi protiv Fortune Dusseldorf nije bio regularan zbog bakljade, prekida i činjenice da su gostujući navijači kraj utakmice dočekali uz aut liniju.

Hertha sada ima mogućnost žalbe Arbitražnom sudu Njemačkog nogometnog saveza, a žalbu mogu uložiti i pri Međunarodnom sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Švicarskoj.

Goetz Eilers, disciplinski sudac Njemačkog nogometnog saveza, ustvrdio je nakon vijećanja koje je trajalo deset sat, da nema dokaza da je na igrače Herthe utjecalo odnosno da su bili u nepovoljnom položaju zbog ulaska domaćih navijača na teren zbog čega je došlo do prekida koji je trajao 20 minuta.

- Obje strane predstavile su svoje argumente. Razočarani smo s ovom odlukom. Nećemo donositi nikakve nagle i ishitrene odluke, ali sigurno ćemo raspraviti s našim odvjetnicima o daljnjim mogućnostima, izjavio je Werner Gegenbauer, predsjednik Herthe.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.