NJEMAČKI KUP

Bayern uvjerljivo preko Wolfsburga u finale

Utorak, 16. travnja 2013. 23:22 Napisao/la  SC

Polufinale kupa: Bayern - Wolfsburg 6:1 (Mandžukić 17, Robben 3,  Shaqiri 50, Gomez 80, 83, 86/Diego 45)

 

 

Polufinale DFB Kupa

 

BAYERN - WOLFSBURG 6:1

 

Stadion Allianz Arena. Gledatelja:71.000

 

Sudac: Kircher

 

Strijelci: 1:0 Mandžukić (17'), 2:0 Robben (35'), 2:1 Diego (45'), 3:1 Shaqiri (50'), 4:1 Gomez (80'), 5:1 Gomez (83'), 6:1 Gomez (86')

 

Žuti kartoni: Schweinsteiger (Bayern) Naldo, Polak (Wolfsburg)

 

BAYERN: Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Contento, Martinez, Schweinsteiger - Robben (74' Rafinha), Müller (63' Gustavo), Shaqiri - Mandžukić (77' Gomez).                   

 

WOLFSBURG: Benaglio - Fagner (62' Dost), Naldo, Madlung, Rodriguez - Medojevič, Polak (73' Trasch) -Hasebe, Diego, Vieirinha - Olić (73' Helmes) 

 

Nogometaši Bayerna nastavili su svoju savršenu sezonu uvjerljivom pobjedom sa 6:1 protiv Wolfsburga u polufinalu Kupa. Nakon što su u četvrtfinalu izbacili Borussiju Dortmund, Bavarci su nastavili "gaziti" prema dvostrukoj kruni. Prvi pogodak svom bivšem klubu zabio je Mario Mandžukić, a na 2:0 je povisio Robben. Vukovi su se vratili u igru golom Diega u posljednjoj minuti prvog poluvremena, no u drugom su im domaćini napunili mrežu Treći pogodak zabio je Shaqiri, a hat-trick je postigao Mario Gomez nakon što je u 77. minuti zamijenio Mandžukića. U redovima Wolfsburga 73 minute odigrao je Ivica Olić.

 

Bavarci su brzo dočekali svoj trenutak. Wolfsburg je krenuo u napad s nešto više igrača, a u 17. minuti sijevnula je brza kontra. Shaqiri je povukao kroz sredinu i dao loptu u prostor za Robbena, a Nizozemac odmah poslao loptu pred vrata. Tamo ju je spremno dočekao Mandžukić i poslao u mrežu svog bivšeg kluba za četvrti pogodak u tri utakmice ove sezone protiv bivšeg kluba..

 

Nakon vodećeg pogotka Bayerna zaprijetili su i gosti. U 22. minuti Neuer se nije proslavio prilikom ubačaja Rodrigueza, spustio je loptu pred Hasebea, no Japanac nije bio precizan. Deset minuta kasnije zaprijetio je i Fagner, a onda su u 36. minuti domaći stigli do drugog pogotka. Vrlo slično kao kod prvog, raspoloženi Shaqiri je proigrao Robbena, koji je ovoga puta sam završio akciju za 2:0.

 

Uslijedila je prijetnja Nalda glavom nakon kornera pa jedna prilika Shaqirija, a kada se već činilo da će momčadi na odmor s rezultatom 2:0, gosti su smanjili. Diego se našao na vrhu Bayernovog šesnaesterca s desne strane. Nije to bila posebno izgledna situacija, no Brazilac je silovito opalio i pronašao suprotni kut Neuerovog gola.

 

Pogodak Diega stigao je u pravi trenutak za Wolfsburg i vratio mu nadu uoči nastavka utakmice, no ta je nada tinjala samo do 50. minute. Obrana Wolfsburga očajno je reagirala kod kornera. Nakon kratkog dodavanja Robben je na dvadesetak metara od vrata pronašao Shaqirija, koji je preciznim prizemnim udarcem svladao Benaglija i vratio Bayern na dva pogotka prednosti.

 

Pet minuta kasnije Robben je bio neprecizan iz daljine, a u 61. minuti iz voleja je za goste pokušao Vierinha, ali ni on nije bio precizan. Bayern je u svom stilu kontrolirao zbivanja na travnjaku, a Heynckes je krenuo u zatvaranje utakmice uvođenjem Gustava umjesto prilično neprimjetnog Müllera.

 

Utakmica se nakon toga sasvim primirila, a treneri su posegnuli za preostalim izmjenama. Nakon mnogo trke i zalaganja, ali bez značajnijeg učinka, igru je u 73. minuti napustio Olić, a četiri minute kasnije strijelca Mandžukića je zamijenio Gomez.

 

Gladan igre i golova, Gomez je u razmaku od samo šest minuta zabio tri pogotka. U 80. minuti još je jednom veliki dio posla obavio Shaqiri, sjurio se po lijevom krilu pa uposlio Gomeza, kojem je preostalo tek poslati loptu u praznu mrežu za 4:1. U 83. i 86. minuti Gomez je zabijao u situacijama jedan na jedan s Benaglijom nakon odličnih asistencija Schweinsteigera, dok je obrana Wolfsburga bila sasvim razbijena.

 

S velikih 6:1 Bayern se plasirao u finale Kupa, gdje će igrati protiv boljeg iz dvoboja Stuttgarta i Freiburga.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.