Njemački kup: Bayern u finalu pobijedio Stuttgart i osvojio povijesnu trostruku krunu

Subota, 01. lipnja 2013. 22:31 Napisao/la  L.K.

Finale njemačkog kupa: Bayern - Stuttgart 3:2. Bayern postai prvi njemački klub koji je iste sezone osvojio sva tri trofeja. Mario Mandžukić u 61. minuti ušao  umjesto dvostrukog strijelca Marija Gomeza

FINALE NJEMAČKOG KUPA

BAYERN – STUTTGART 3:2

Berlin Olympiastadion

Strijelci: 1:0 Müller (37 – 11m), 2:0 Gomez (48), 3:0 Gomez (61), 3:1 Harnik (71), 3:2 Harnik (80).  

Žuti karton: Schweinsteiger, Manžukić (Bayer),Traore, Ibišević, Boka (Stuttgart)

BAYERN: Neuer, Lahm, Van Buyten, Boateng, Alaba, Martinez, Schweinsteiger, Robben (83’ Tymoshchuk), Müller, Ribery (90 Shaqiri), Gomez (61’ Mandžukić).  

STUTTGART: Ulreich, Rüdiger, Niedermeier, Tasci, Molinaro (67’ Sakai), Gentner, Boka, Harnik, Maxim (63’ Okazaki), Traore (74’ Cacau), Ibišević.

Bayern je u Berlinu na Olimpijskom stadionu pobijedio Stuttgart 3:2 i osvojio Njemački kup. Prvi put u povijesti jedan njemački klub osvojio je “triple”.  Bayern je uz osvojenu prvenstvo i Ligu prvaka osvojio je i Njemački kup, jedini trofej koji je nedostajao treneru Juppu Heynckesu. Mario Mandžukić u 61. minuti ušao je umjesto dvostrukog strijelca Marija Gomeza.

Poveo je Bayern u 37. minuti kada je jedanaesterac u pogodak pretvorio Müller. U posljednjoj utakmici sezone trener Bayerna na klupi je ostavio našeg Mandžukića i priliku dao Gomezu koji mu se odužio sa dva pogotka u 48. i 61. minuti. Bayern je počeo pomalo slaviti još jedan trofej i to mu se umalo osvetilo. Prvo je u 71. minuti Austrijanac Martin Hanrik smanjio na 3:1. U 76. Stuttgart je tražio jedanaesterac. Upućen udarac prema vratima Neuera u ruku je pogodila Alabu, no sudac se nije oglasio. U 80. minuti Martin Hanrik je još jednom uspio pogoditi mrežu Manuela Neuera i smanjiti na 3:2. U posljednjih desetak minuta na Olimpijskom stadionu odvijala se prava drama. Stuttgart je sve karte bacio na napad ali nije uspio izjednačiti rezultat.

Trofej pripada Bavarcima. Bayernu je ovo 16. naslov u povijesti DFB-pokala, prvi nakon 2010. godine, a njegovim osvajanjem postali su prva njemačka momčad sa osvojenom trostrukom krunom i sedmi klub kojem je to uspjelo. Uspjelo je to Interu (2010.), Barceloni (2009.), Manchester Unitedu (1999.), PSV Eindhovenu (1988.), Ajaxu (1972.) i Celticu (1967.).

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.