Niko Kovač na početku karijere dobio priliku koju sanjaju najveći treneri na svijetu

Petak, 13. travnja 2018. 16:12 Napisao/la  SC

Kakav je posao Niko Kovač dobio najbolje ilustrira činjenica će na klupi naslijediti Juppa Heynkensa, koji je europski prvak postao kao trener Real Madrida (1998) i Bayerna (2013)

Niko Kovač
Niko Kovač

 

Niko Kovač postao je treći hrvatski trener na klupi Bayerna.

Prva dvojica daleka su prošlost: Zlatko Čajkovski vodio je Baryern od 1963. do 1968. godine, kada ga je naslijedio Branko Zebec.

Obojica su Bayern vodili kada se tek počela stvarati povijest njemačkog i svjetskog noogmeta, Čajkovski je s Bayernom ušao u prvu ligu, Zebec je osvojio prvu titulu državnog prvaka nakon 37 godina...

Bayern je zadnjih pedesetak godina postao nogometni gigant.

Jedan od najvećih klubova na svijetu svih vremena trenutno je drugi prema koeficijentima na ljestvici UEFA-e iza Real Madrida protiv koga igra u polufinalu Lige prvaka.

Kakav je posao Niko Kovač dobio najbolje ilustrira činjenica će na klupi naslijediti Juppa Heynkensa, koji je europski prvak postao kao trener Real Madrida (1998) i Bayerna (2013).

- Njegova je biografija jako dobra. U Eintrachtu radi s različitim igračima i s igračima različitih nacionalnosti. Štoviše, radi to odlično. Zbog toga je svakako idealan da vodi Bayern München. Kovač je veliki radnik, inovativan je, elokventan, obožava nogomet i ima dobru komunikaciju s igračima. Mislim da je Bayern napravio dobar izbor, rekao je Heynckes koji ove sezone opet može osvojiti sva tri trofeja kao 2013. godine.

Niko Kovač pridružio se Carlu Ancelottiju, Franzu Beckenbaueru, Louisu van Gaalu, Pepu Guardioli, Juppu Heynckesu, Ottmaru Hitzfeldu, Jürgenu Klinsmannu, Udu Latteku, Felixu Magathu, Ottu Rehhagelu, Erichu Ribbecku, Giovaniju Trapattoniju,...

 Na početku karijere dobio je priliku koju sanjaju najveći treneri na svijetu.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.