Mino Raiola i Alf-Inge Haaland zajedno će zaraditi više nego Borussia Dortmund

Četvrtak, 24. ožujka 2022. 11:05 Napisao/la  SC

Zadnje dvije godine više skočila cijena Raiolinih usluga nego cijena Erlinga Haalanda kojega je transfermarkt ovih dana procijenio na 150 mil. eura

Erling Haaland
Erling Haaland

Njemački mediji iznose detalje izvjesnog transfera Erlinga Haalanda u Manchester City, brojke su zapanjile njemačku sportsku javnost koja je naviknula na racionalno poslovno ponašanje njemačkih klubova.

Manchester City spreman je ukupno izdvojiti čak 355 mil. eura neto, ovdje treba dodati poreze koji su u Velikoj Britaniji malo drugačiji nakon Brexita.

Samo bi njegov menadžer Mino Raiola na transferu treba zaraditi 50 mil. eura, Erlingov otac Alf-Inge pristao je na 30 mil. eura naknade za nagovaranje sina da ode u Manchester.

Alf-Inge bivši je igrač Manchester Cityja, koji je zajedno Railom bio presudan u odabiru novog kluba za mladog norveškog napadača.

Nijemci teško prihvaćaju podatak da će Raiola i Erlingov otac zajedno zaraditi više nego Borussia Dortmund, koja je u Erlingov ugovor morala staviti otkupnu klauzulu od 70 mil. eura da bi Raiola tadašnjega napadača RB Salzburga pristao 2020. godine dovesti u Dortmund.

Borussia Dortmund platila je tada 20 mil. eura odštete RB Salzburgu, 15 mil. eura provizije zaradio je Mino Raiola, 10 mil. eura naplatio je tata Alf-Inge.

Raiola je očito prije dvije godine znao da Haaland u Dortmundu neće do kraja odraditi četverogodišnji ugovor, Borussia je bila sam jedna stepenica u karijeri koju je mladi igrač brzo preskočio.

Zanimljivo je da je međuvremenu više skočila cijena Raiolinih usluga nego cijena igrača, kojega je transfermarkt ovih dana procijenio na 150 mil. eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.