Andre Mijatović: Lakše je igrati u sredinama gdje nema velikog medijskog pritiska kao u Berlinu

Srijeda, 11. travnja 2012. 11:55 Napisao  I. V.

Teško je govoriti o planovima u ligi kakva je hrvatska, prvo se liga mora stabilizirati. Kakva je svrha imati ligu u kojoj postoje dva, tri stabilna kluba, a svi ostali su u problemima, kaže Andre Mijatović

Hertha je doživjela novi poraz u 30. kolu, na berlinskom stadionu bolji je bio Freiburg. Kapetan Herthe Andre Mijatović nije bio u kombinaciji za sastav, već duže vrijeme sanira ozljedu:

- Ozlijeđen sam, a sada su počeli pritisci da igram. Ozlijedio se protiv Freiburga češki reprezentativac Hubnik, ostali smo bez najboljih stopera. Samo što ja nisam spreman, dugo vučem ozljedu zgloba, forsirao sam pa se upalila i tetiva. Što znači igrati ako nisi u potpunosti spreman? Situacija nije baš bajna, nitko ništa ne priča ni o novom ugovoru, sadašnji mi istječe na ljeto. Ništa, treba se prilagoditi, kaže Mijatović.

U završnici prvenstva  klub iz njemačke prijestolnice nalazi se u zoni ispadanja nakon što se protekle sezone vratio iz druge lige?

{jb_blackbox-left}Igrači slijepo slijede Kloppa
Bayern i Borussia igraju derbi 30. kola?
- Mislim da izravni dvoboj neće riješiti pitanje prvaka, vjerujem da bi utakmica mogla završiti neodlučeno. Snagu Bayerna svi znamo, ali je nevjerojatno kako dobro igra Dortmund. Igrači slijepo slijede trenera Jurgena Kloppa, koji zna što radi. Kod Bayerna je pobjednički mentalitet postao automatizam.
Bayern protiv Real Madrida u Ligi prvaka?
- Mislim da Bayern može ravnopravno igrati protiv Reala, rekao bih da su šanse 55 prema 45 za madridsku momčad. Finale Lige prvaka igra se u Munchenu, Bayern će sigurno biti dodatno motiviran da igra u finalu na svom stadionu. Jedini njihov problem su moguće ozljede, ostali su na dva stopera, a igraju  svaka tri dana.{/jb_blackbox-left}

 - Ostala su četiri kola do kraja, ništa se nije promijenilo porazom od Freiburga. Još uvijek smo tri boda od pozicije koja znači ostanak, jedino ne valja da smo izgubili od izravnog konkurenta. Hertha je sigurno veliki klub, ali su isto tako veliki HSV ili Koln, koji su također u nezavidnoj poziciji. Sigurno da je lakše u ovakvim situacijama klubovima iz sredina gdje nema velikog medijskog pritiska kao u Berlinu. Nije bajno, promijenili smo ove sezone tri trenera, od stabilne momčad jesenas, postali smo nestabilni, tvrdi Mijatović.

Rijeka je u sličnoj poziciji kao Hertha, riječkom prvoligašu prijeti druga liga?

- Dogodio se paradoks, Rijeka se financijski stabilizirala, a bori se za ostanak. Teško je nešto pametno reći o našoj ligi, stalno čitam da će netko odustati jer nema novaca, da će nekoga izbaciti, ovo, ono… Vjerujem da će Rijeka ostati u ligi i da će se stabilizirati,  kažu da je novi predsjednik Damir Mišković čovjek iz nogometa, došao je i Srećko Juričić, koji doduše radi  potpuno novi posao. Ali teško je govoriti o planovima u ligi kakva je hrvatska, prvo se liga mora stabilizirati. Kakva je svrha imati ligu u kojoj postoje dva, tri stabilna kluba, a svi ostali su u problemima. Kakva država, takav nogomet!

Na Kantridi se kuloarski spominjao povratak Andera Mijatovića?

- To su samo spekulacije. Ali nikad ne reci nikad, Rijeka je moj klub. Za sada moji su planovi drugačiji.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.