Kalou uživo prenosio kako igrači ne poštuju mjere zaštite, Hertha odmah reagirala

Ponedjeljak, 04. svibnja 2020. 21:43 Napisao/la  SC
Salomon Kalou
Salomon Kalou

Salomon Kalou uskovitlao je medijsku prašinu u Njemačkoj kada je objavio video u kojemu se vidi kako igrači Herthe ne poštuju mjere zaštite od koronavirusa tijekom treninga koji bi trebali biti individualni.

Kalou je na Facebooku uživo prenosio dolazak u svlačionicu Herthe pred početak treninga,  nitko od igrača Herthe nije držao potrebnu distancu, niti je poštivao higijenske propise.

Hertha je odmah suspendirala Kaloua:

- Hertha BSC želi naglasiti da je ovo ispad jednog igrača. Činjenica da drugi igrači nisu skrenuli pozornost na ovo nedolično ponašanje, umjesto upozorenja pozdravljali su se stiskom ruke što pokazuje da držanje instance i higijenska pravila moraju biti još intenzivnija. Ekipa Hertha BSC podijeljena je u četiri grupe od osam igrača za trening. Te skupine koriste različite prostorije za kretanje, poštujući pravila udaljenosti. Osim toga, igrače je klub detaljno obavijestili o higijenskim i ostalim pravilima. Zbog negativnih rezultata ispitivanja, Salomon Kalou bio je u iskušenju pozdravljati svoje suigrače u svlačionici rukom, suprotno jasnim uputama. Salomon Kalou je svojim 'pjevanjem o koroni' ostavio dojam da nije svjestan razmjera pandemije, piše u prioćenju Herthe.

Kalou jse javno ispričao:

- Žao mi je ako sam ostavio dojam da koronu ne shvaćam ozbiljno. Izvinjavam se zbog toga i suprotno je slučaju, jer sam posebno zabrinut za ljude u Africi, jer medicinska skrb nigdje nije tako dobra kao u Njemačkoj. Nisam baš razmišljao i bio sam sretan zbog naših testova svi su bili negativni, a isto tako želim se ispričati onima koji su u videu pokazani, a nisu znali, napisao je Kalou.

Njemački savez u ponedjeljak je objavio rezultate testiranja svih igrača u prvoj i drugoj ligi, desetorica su bili pozitivni.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.