Hoeness prihvatio kaznu i podnio ostavku na mjesto presjednika Bayerna

Petak, 14. ožujka 2014. 14:23 Napisao/la  SC

Naredio sam odvjetnicima da ne želim uložiti žalbu na presudu. Smatram da to je to odraz mog stava, pristojnosti i osobne odgovornosti, piše Hoeness

Uli Hoeness podnio je ostavku na mjesto predsjednika Bayerna i napisao priopćenje za javnost. Čovjek koji je cijeli život slovio kao moralna vertikala i dobrotvor, veliki prijatelj kancelarke Angele Merkel, slomio se pred odlukom Okružnog suda u Munchenu. Hoeness prihvaća krivicu i odlazi na odsluženje 3,5 godišnje kazne zatvora. U Hoenessovu priopćenju piše sljedeće:

Nakon razgovora sa članovima moje obitelji, odlučio sam prihvatiti presudu Okružnog suda u Münchenu. Naredio sam odvjetnicima da ne želim uložiti žalbu na presudu. Smatram da to je to odraz mog stava, pristojnosti i osobne odgovornosti. Izbjegavanje plaćanja poreza najveća je pogreška u mom životu i sam sam kriv za posljedice koje su se dogodile.

Osim toga, odlučio sam podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Bayerna i predsjednika nadzornog odbora u Bayernu. Ovim potezom želim spriječiti blaćenje mog kluba. Bayern je moje životno djelo i on će zauvijek biti tu uz mene, kao što ću i ja ostati uz ovaj veliki klub sve dok sam živ.

Dragim prijateljima i navijačima Bayerna, hvala vam od srca na podršci, piše Hoeness.

Uli Hoeness devet je godina igrao za Bayern, postao je europski i svjetski prvak kao njemački reprezentativac, kao predsjednik Bayerna stvorio je aktualnog europskog prvaka…

I utajio čak 27 milijuna eura poreza!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.