Hertha još uvijek nije ispala u drugu ligu, odluka o žalbi odgođena za ponedjeljak

Petak, 18. svibnja 2012. 21:35 Napisao/la  I. V.

Iako je imao opravdanih razloga da prekine utakmicu, Stark je dozvolio da se utakmica igra u atmosferi koja nije imala veze sa sportom

Hertha još uvijek nije ispala u drugu ligu. Nakon što je berlinski klub uložio žalbu zbog neregularnih uvjeta za igru u uzvratnoj kvalifikacijskoj utakmici (2:2) za prvoligaški ostanak protiv Fortune u Dusseldorfu, Komisija za žalbe u petak je čak sedam sati raspravljala i na kraju odlučila da će odluku donijeti u ponedjeljak.

Fortuna je prvu utakmicu pobijedila u Berlinu rezultatom 2:1, pa je zbog neodlučenog rezultata u uzvratu ušla u prvu Bundesligu. Međutim, uzvratna utakmica igrala se u uvjetima kakvi se u njemačkom nogometu ne pamte. Osim što je utakmica nekoliko puta prekinuta zbog bakljada, u jednom su trenutku sudačke nadoknade gledatelji ušli na teren i prekinuli utakmicu. Utakmica je nastavljena i završena u 29. minuti nadoknade dok su gledatelji stajali uz rub igrališta.

Utakmicu je sudio njemački internacionalac Wolfgang Stark, koji se nekoliko puta izgubio u prosudbama. Iako je imao opravdanih razloga da prekine utakmicu, Stark je dozvolio da se utakmica igra u atmosferi koja nije imala veze sa sportom.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.