Bundesliga: Eintracht osvojio velike bodove u Furthu, Srđan Lakić odigrao 90 minuta

Nedjelja, 31. ožujka 2013. 21:01 Napisao/la  SC

Utakmica 27. kola: Greuther Furth - Eintracht (Đurđić 2, Sararer 72/Inui 12, Aigner 58, Meier 68). 

BUNDESLIGA - 27. kolo

GREUTHER FURTH - EINTRACHT FRANKFURT 2:3

Stadion Trolli Arena. Gledatelja: 18.000

Sudac: Drees

Strijelci: 1:0 Đurđić (2), 1:1 Inui (12), 1:2 Aigner (58), 1:3 Meier (68), 2:3 Sararer (72)

Žuti karton Đurđić (Greuther Furth)

GREUTHER FURTH: Grun, Nehrig (62 Schmidtgal), Mavraj, Sobiech, Zimmermann, Baba, Peković (80 Klaus), Sararer,Furstner, Petsos, Đurđić

EINTRACHT FRANKFURT: Nikolov, Zambrano, Oczipka, Anderson Bamba, Jung, Meier, Schwegler (83 Lanig), Inui, Aigner (87' Russ), Rode, Lakić (76 Celozzi)

Niti posljednja utakmica nedjeljnog blagdanskog rasporeda njemačke Bundeslige nije razočarala. Pet postignutih pogodaka, uz dobru igru i veliku borbu fenjeraša Fürtha protiv favoriziranog Eintrachta, uz konačnu, očekivanu pobjedu gostiju. Srđan Lakić krenuo je za goste od prve minute, istaknuo se s nekoliko promašaja, ali i odličnom reakcijom kod drugog pogotka Eintrachta. Iako danas nije bio raspoložen kao Ivica Olić, njegov donedavni suigrač iz Wolfsburga, sa svojom ekipom stigao je do bodova, koji će im biti od nemjerljive važnosti u borbi za mjesto koje naredne sezone vodi u Ligu prvaka. U okršaj s posljednje plasiranom Greuther Fürthom ušli su kao favoriti, ali domaći nogometaši pokazali su se kao izuzetno neugodan suparnik, koji im je gotovo pokvario planove.

Srđan Lakić je u prvom dijelu imao i dvije lijepe prilike za pogodak, no, u nastavku se donekle iskupio pokazavši odličan osjećaj za igru kod drugog pogotka svog sastava. Odlično je propustio loptu, znajući kako je u zaleđu pa je u priliku izbacio Aignera, koji je poentirao za vodstvo gostiju. Uspjeli su ga zadržati i do kraja susreta. Međutim, nije sve počelo kako su nogometaši Armina Veha očekivali. Rani pogodak domaćih, kada je u već u drugoj minuti Srbin Đurđić zabio glavom, unio je nervozu i zabrinutost kako možda neće sve biti po njihovom planu. Jako dobru predstavu pogotkom je najavio Japanac Inui u 12. minuti, pogodivši s ruba kaznenog prostor za poravnanje na 1:1, ali bez obzira na neke izrazite prilike, od čega je i Lakić u dva navrata mogao zatresti mrežu Fürtha, na odmor se otišlo bez prednosti za bilo koju ekipu.

U drugom poluvremenu Eintracht je zaigrao još s dodatnim napadačkim ambicijama i nije dugo trebalo čekati da ipak stignu do vodstva. Otpor su slomili na isteku sat vremena igre, Oczipka je ubacio u kazneni prostor, vrhunski je Lakić propustio loptu za Aignera, izbjegao tako zaleđe, a priliku iz blizine Nijemac nije mogao propustiti.Kada je Alexander Meier dvadesetak minuta prije kraja snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio na 1:3, činilo se kako je dvoboj odlučen, no, Sararerov gol poslije solo akcije za 2:3 unio je neizvjesnost u završnicu. Fürth ipak nije treći put svladao gostujućeg vratara, bodove su prepustili gostima, a za goste je na terenu Lakić proveo 76 minuta ove utakmice. Eintracht je tako ponovno bodovno poravnat sa Schalkeom, nalazi se na petoj poziciji i još uvijek se s pravom može nadati kako će ekipu iz Gelsenkirchena uhvatiti na krivom koraku.

Idućeg vikenda Lakić i društvo na svom terenu dočekuju minhenski Bayern, kada će imati prilike pokazati koliko je zapravo njihova kvaliteta.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.