ODLAZI U NJEMAČKU

Damir Kreilach potpisao za Union Berlin

Ponedjeljak, 27. svibnja 2013. 15:49 Napisao  I. V.

Navijači Union Berlina stekli su svjetsku slavu proslavom Božića na stadionu

Damir Kreilach novi je član njemačkog drugoligaša Union Berlina, sada već bivši igrač Rijeke potpisao je trogodišnji ugovor.

 

 

- Igranje u Njemačkoj je veliki izazov i oduvijek je bio moj san. Dugo poznajem Roberta Punčeca, bivšeg igrača Varteksa, koji za Union Berlin igra od 2012. godine, te mi je puno pričao o klubu i njihovom načinu rada. Zahvaljujem svima u HNK-a Rijeka, mojim suigračima, stručnom stožeru, svim trenerima Škole nogometa koji su sudjelovali u mom nogometnom odrastanju, kao i vjernoj Armadi, vjerujem da ću se jednog dana vratiti, kazao je Kreilach na službenoj klupskoj stranici.

 

Što se transfera tiče, točan iznos odštete bit će objavljen idućih dana, kada točne brojke objave Nijemci. U ovom trenutku zna se da Union Berlin spada u prosječne drugoligaše, koji u pravilu ne plaćaju velike odštete. Prema neslužbenim informacijama Union Berlin je platio 300.000 eura odštete, što je daleko manje od milijun eura koliko je Rijeka tražila prije godinu dana.

 

Ako Kreilach nije iznimka koja potvrđuje pravilo, mjesečno će zarađivati kao i drugi igrači ili najviše cca. 20.000 eura bruto plus premije. Ukupno, negdje oko 200.000 eura godišnje neto!

 

Sve je to važno, ali nije presudno za Kreilachovu karijeru. Ono što se pouzdano zna, Kreliach je otišao u klub koji je nadaleko poznat po privrženom odnosu navijača. Navijači Union Berlina stvaraju domaćinski ugođaj i kada nema utakmica, svjetsku slavu stekli su proslavama Božića na stadionu. Što se kvalitete života tiče, Kreilach nije mogao izabrati bolji klub, grad i državu.

Tablice omogućuje Sofascore