Bundesliga ostala bez televizijskih prihoda, Eurosport raskinuo ugovor

Srijeda, 13. svibnja 2020. 13:11 Napisao/la  SC
Bundesliga ostala bez televizijskih prihoda, Eurosport raskinuo ugovor

Idućeg vikenda nastavlja se sezona u Bundesligi, preostalih devet kola neće prenositi Eurosport.

Naime, Eurosport je tijekom pandemije koronavirusa otkazao ugovor s njemačkim savezom  i klubovima za ovu i iduću godinu:

- Izuzetno sam žalostan zbog ponašanja Eurosporta, mislim da nije korektno otkazati ugovor u krizi. Mislim da će takav potez za Eurosport značiti veliki gubitak poslovnog imidža. Tko će ubuduće surađivati ​​s takvim partnerom? Bundesliga je jedina liga širom svijeta koja se idućeg vikenda emitira na televiziji, pretpostavljam da ćemo imati publiku od milijarde ljudi diljem svijeta, komentirao je potez Eurosporta predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Eurosport je ugovor raskinuo jednostrano zbog toga što nije mogao naplatiti svoja potraživanja od sponzora kada je prvenstvo prekinuto.

Odbio je platiti savezu dug od 80 mil. eura jer smatra da su za raskid ugovora krivci njemački savez i klubovi, savez je najavio sudsku tužbu.

Uoči sezone 2017/18, Eurosport i Bundesliga potpisali su četverogodišnji ugovor vrijedan 4,64 milijardi eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.