NJEMAČKO PRVENSTVO

Milan Badelj postigao prvijenac za HSV

Utorak, 27. studenog 2012. 22:29 Napisao/la  SC

Rezultati 14. Kola: Borussia (D) - Fortuna Dusseldorf 1:1, Hannover - Gruther Furth 2:0, HSV - Schalke 04 3:1, Eintracht - Mainz 1:3 

Bundesliga – 14. kolo

BORUSSIA (D) - FORTUNA 1:1

Stadion "Signal Iduna Park". Gledatelja: 80.100

Sudac: Deniz Aytekin

Strijelci: 1:0 Blaszczykowski (43'), 1:1 Reisinger (79')

Žuti kartoni: Subotić (Borussia D), Paurević, Kruse (Fortuna Dusseldorf)

Crveni karton: Ivan Paurević (Fortuna Dusseldorf 88'-drugi žuti)

BORUSSIA (D): Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Santana, Schmelzer, Bender, Kehl (68 Lietner), Blaszczykowski (81' Schieber), Reus (75 Perišić), Grosskreutz, Lewandowski.

FORTUNA DUSSELDORF: Giefer, Van den Bergh, Juanan,  Rodzek, Balogun, Lamberts, Paurević, Bellinghausen, Reisinger (90 Fomitschow), Ilso (72 Schahin), Kruse.

Fortuna je uspjela odnijeti bod iz Dortmunda i na najbolji način pogodovala vodećem Bayernu. Gostujuća momčad uspješno je odolijevala aktualnim prvacima sve do pred kraj prvog poluvremena, a onda joj je Fortuna okrenula leđa. Fantastična momčadska igra i akcija nalik na ono iz kompjuterske igrice dovela je "milionere" u vodstvo. Mat u četiri poteza svojim je čevrtim golom sezone zaključio Poljak Jakub Blaszczykowski.

U prvih deset minuta pokušao je Smelzer u dva navrata iz daljine no bez uspjeha, a Fortuna je prvi puta zaprijetila preko Juanana u 17. minuti također iz velike udaljenosti, no i njegov udarac otišao je pored gola. U 29 minuti glavom je ambiciozno sa 12 metara pucao Lewandowski, no ravno u ruke Giefera. U 37. minuti čak dvije prigode za aktualne prvake. Najprije je promašio Lewandowski, a potom je udarac Reusa u korner skrenuo Giefer.

Već u 48. minuti Borussia je mogla udvostručiti prednost, ali udarac glavom Lukasza Piszczeka lakoćom je neutralizirao Giefer. U 51. minuti na sceni je i mladi hrvatski reprezentativac Ivan Paurević, no njegov je pokušaj otišao pored gola. U 53. minuti pucao je Subotić glavom ali Giefer je bio siguran. Četiri minute kasnije Reisinger je dao naslutiti ono što će se dogoditi nešto kasnije.

U 58. minuti Grosskreutz je tukao iz daljine ali pored vratiju. U 70. minuti je šansu propustio Lewandowski, a onda je uslijedila kazna i u 78. minuti je Reisinger s pet metara glavom matirao Weidenfellera i svojim drugim golom u nizu svojoj ekipi donio rekordni šesti remi sezone. U pet minuta nakon primljenog pogotka izgledne prigode za domaće propustili su dva puta Lewandowski i jednom Blaszczykowski, ali ono što je u 83. minuti promašio Kevin Grosskreutz spada u promašaje dosadašnjeg dijela sezone. S 4 metra uspio je promašiti prazan gol.

Ivan Perišić u igru je ušao u 75. minuti, kod gostiju Ivan Paurević igrao je do isključenja u 87 minuti.

HSV - SCHALKE 04 3:1

Stadion "Imtech Arena". Gledatelja: 57.127

Sudac: Manuel Grafe

Strijelci: 1:0 Beister (52'), 2:0 Rudnevs (62'), 2:1 Huntelaar (81'-11m), 3:1 Badelj (90'-11m)

Žuti kartoni: Arslan, Aogo (HSV), Huntelaar (Schalke 04)

HSV:  Adler, Diekmeler, Mancienne, Westermann, Aogo, Skjelbred (69 Rincon), Badelj, Arslan (90' Bruma), Jansen, Beister (89 Scharner), Rudnevs.

SCHALKE 04: Unnerstall , Fuchs, Howedes, Papadopoulos, Uchida, Neustadter (69 Draxler), Jones, Obasi (63 Barnetta), Pukki, Farfan (70 Holtby), Huntelaar.

Milan Badelj dočekao svoj bundesligaški prvijenac. Bivši kapetan Dinama pogodio je iz penala u sudačkoj nadoknadi derbija protiv Schalkea i potvrdio pobjedu domaćina. Puno je aktivnije i konkretnije krenuo HSV i već u 7. minuti mogao je do prednosti, no udarac Aoga odsjeo je na stativi. U 24. minuti zaprijetio je Rudnevs, a tri minute kasnije puno je bolju prigodu propustio Westermann sa svega deset metara.

Jedinu prigodu za goste propustio Neustadter u 43 minuti. Nakon dosadnog prvog uslijedilo je uzbudljivo drugo poluvrijeme koje je pogotkom u 52 minuti otvorio Beister, Kada je deset minuta kasnije Rudnevs povisio na 2:0 gosti su krenuli na sve ili ništa.

Devet minuta prije kraja iz kaznenog je udarca smanjio Huntelaar, ali sudbinu gostiju zapečatio je Badelj.

 Rezultati 14. Kola: Borussia (D) - Fortuna Dusseldorf 1:1 (Blaszczykowski 43'/Reisinger 79'), Hannover - Gruther Furth 2:0 (Mame Diouf 4', Eggimann 69')), HSV - Schalke 04 3:1 (Beister 52' Rudnevs 62', Badelj 90'-11 m/Huntelaar 81'), Eintracht - Mainz 1:3 (Szalai 55'-ag/Ivanschitz 18', Parker 42', Noveski 52'). 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.