NJEMAČKO PRVENSTVO

Ivan Perišić zabio dva gola u remiju Wolfsburga

Subota, 26. travnja 2014. 17:27 Napisao/la  SC

Bayern pobijedio Werder 5:2 uz četiri gola u drugom poluvremenu

Nogometaši Wolfsburga remizirali su protiv Freiburga 2:2 u utakmici 32. kola njemačke Bundeslige i na taj način izgubili važne bodove u utrci za četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka. Oba pogotka za vukove postigao je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić kojem je ovo treće kolo zaredom da trese mrežu.

Rodriguez je ubacio u trećoj minuti, a Perišić glavom proslijedio loptu u mrežu - 1:0. Gosti su izjednačili preko Mehmedija u 61. minuti, ali domaćina je u vodstvo vratio Perišić u 70. minuti. Ipak gosti su golom Terrazzina sedam minuta prije kraja stigli boda. Perišić je ujedno zaradio žuti karton. Ivica Olić zamijenjen je u 82. minuti. Bayer ipak nije uspio iskoristiti remi vukova i pobjeći na četvrtom mjestu nakon što je dvaput prosuo vodstvo u utakmici protiv Borussije Dortmund (2:2).

Werder je u ovom kolu osjetio svu moć Bayerna. Gosti su na poluvremenu vodili 2:1 što je očito naljutilo Pepa Guardiolu čiji su izabranici do ove utakmice u posljednja četiri kola upisali jednu pobjedu. U drugom poluvremenu na travnjak je izašao jedan drugi Bayern koji je s četiri gola potopio Werder. Mario Mandžukić nije igrao.

Braunschweig se porazom kod Herthe i napravio veliki korak prema nižem rangu, dok je Nurnberg također nakon poraza kod Mainza jednom nogom u drugoj ligi. Hertha je inače ovim slavljem prekinua niz od devet prvenstvenih utakmica bez pobjede.

Rezultati 32. kola: Bayern - Werder 5:2 (Ribery 20', Pizarro 53', 57', Schweinsteiger 61', Robben 74'/Selassie 10', Hunt 36'),  Hertha - Braunschweig 2:0 (Brooks 61', Allagui 77'), Hoffenheim - Eintracht 0:0, Mainz 05 - Nurnberg 2:0 (Okazaki 30', Moritz 44'), Wolfsburg - Freiburg 2:2 (Perišić 3', 70'/Mehmedi 61', Terrazzino 83'), Bayer - Borussia Dortmund 2:2 (Bender 7', Castro 35'/Kirch 29', Reus 39'-11m).

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.