Bundesliga: Borussia (D) uzela bodove iz Leverkusena, Aubameyang odlučio pobjednika

Nedjelja, 21. veljače 2016. 17:41 Napisao/la  SC

Susret 22. kola: Bayer - Borussia (D) 1:2

U dvoboju gornjeg dijela Bundeslige, samo tri dana nakon što su oba kluba uspješno odradila prvu utakmicu nokaut faze Europske lige, i samo tri dana prije uzvratnih utakmica u Europi, Borussia Dortmund je u Leverkusenu svladala Bayer 1:0.

Nije se puno toga vidjelo u prvom poluvremenu koje je proteklo tek s nekoliko polu-prilika na obje strane. Pokušavali su Keißling s jedne i Aubameyang s druge strane, no mreže su ipak ostale mirovati. Najveću priliku imali su gosti u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Pierre-Emerick Aubameyang je dočekao centaršut u šesnaestercu i pucao, ali lopta je ipak otišla kraj gola.

U šestoj minuti nastavka Karim Bellarabi je uputio snažan udarac s ruba šestnaesterca. Njegov opasni pokušaj, upućen prema lijevoj stativi, je blokirao Roman Burki koji je odličnom obranom zaustavio loptu.

U 64. minuti Erik Durm je poslao loptu u šesnaesterac, a Aubameyang je imao lagan zadatak da pošalje loptu u praznu mrežu za 0:1 u Leverkusenu.

Nekoliko minuta kasnije trener Bayera Roger Schmidt odbio je otići na tribine nakon što ga je isključio sudac. Kapetan Stefan Keißling je dvaput morao reći svom treneru da mora van, ali Schmidt je tvrdoglavo odlučio ostati na travnjaku. Sudac Felix Zwayer je nakon toga odlučio prekinuti susret i poslati igrače u svlačionicu.

Schmidt je bio ljutit iz razloga što je prije gola Aubameyanga bio slobodni udarac za Borussiju koji je izveden brzo i to daleko od mjesta prekršaja. Schmidt je uz to 'poludio' i iz razloga što mu sudac Zwayer nije osobno došao reći da napusti travnjak. Nakon deset minuta susret je ipak nastavljen, a Schmidt je na tribinama.

Pokušavali su domaćini nekoliko puta preko Chicharita, no nisu uspjeli do izjednačenja. U 87. minuti Reus je imao veliku priliku za drugi gol gostiju, no loše je to bio udarac. Primio je Reus odličan pas, ali je katastrofalno pucao s peterca. Loše je zahvatio loptu i Bernd Leno je to lagano uhvatio. U sudačkoj nadoknadi Chicharito je promašio gol za nekoliko centimetara nakon što mu je loptu odlično dodao Karim Bellarabi. Borussia se ovom pobjedom dodatno učvrstila na drugom mjestu ljestvice, dok je Bayer ugrozio svoju poziciju

Tin Jedvaj je igrao do 57. minute za domaćina, dok je za Borussiju prvo poluvrijeme igrao 17-godišnji Amerikanac hrvatskog podrijetla Kristian Pulišić. Dario Krešić utakmicu je odgledao s klupe za pričuve domaćina.

BAYER: Leno - Jedvaj (57 Hilbert), Tah, Toprak (46 Papadopoulos), Wendell - Bellarabi, Kramer, Kampl (46 Ramalho), Mehmedi - Kiessling, Chicharito

BORUSSIA (D): Burki - Piszczek, Sokratis (77 Subotić), Hummels, Durm - Ginter, Bender (68 Weigl), Leitner - Mkhitaryan, Aubameyang, Pulisic (46 Reus)

Utakmice 22. kola: Bayer - Borussia (D) 0:1 (Aubameyang (64), Hannover - Augsburg 0:1 (Ja-Cheol Koo 14), Schalke - Stuttgart 1:1 (Belhanda 14/Harnik 74)

 

Tablice omogućuje Sofascore