Bundesliga: Brekalo igrao u remiju Wolfsburga, u Berlinu novi prekid, remi Leipziga bez Olma

Nedjelja, 01. ožujka 2020. 15:42 Napisao/la  SC
Navijači izazvali prekid vrijeđanjem i u Berlinu
Navijači izazvali prekid vrijeđanjem i u Berlinu

Josip Brekalo je igrao za svoj Wolfsburg do 88. minute u gostujućem dvoboju sa berlinskim Unionom.

Završilo je 2:2, a domaći su vodili 2:0 sve do 60 minute kada je prvo smanjio prednost Gerhardt, a potom je Weghorst osigurao bod Wolfsburgu.

Utakmica je nakratko prekinuta u 45. minuti nakon što su navijači momčadi iz Berlina izvjesili uvredljive transparente protiv Njemačkog nogometnog saveza i vlasnik Hoffenheima Dietmara Hoppa.

Navijači Union Berlina najprije su izvjesili transparent na kojem je pisalo: ''Kolektivne kazne su ukinute 2017, a sad idete u korist Hoppa. Ovo je dva koraka unatrag. Jebi se DFB'', pisalo je.

Navijači su još izvjesili i transparent na kojem je bila prekrižena slika Dietmara Hoppa uz natpis ''Kurvin sin.''

Sudac Bastian Dankert je igrače poslao u svlačionicu, a nakon što su sporni transparenti uklonjeni utakmica je u drugom poluvremenu nastavljena.

Hoffenheim je, uz RB Leipzig, najomraženiji njemački klub. Radi se o rijetkom klubu koji nije ustrojen po modelu 50+1, koji onemogućava investitorima da jednostavno kupe klubove pod kontrolom članova. Vlasnik 96 posto dionica jest milijunaš Dietmar Hopp.

Što se tiče transparenta na kojem se spominjala kolektivna kazna to odnosi na navijače Borussije Dortmund koje je Njemački nogometni savez kaznio s dvije godine zabrane dolaska na stadion Hoffenheima zbog vrijeđanja Hoppa.

Ta je odluka ujedinila navijače iz cijele Bundeslige.

RB Leipzig i Bayer odigrali su 1:1, a klub iz istočne Njemačke sve više zaostaje za liderom Bayernom.

Gosti iz Leverkusena su poveli preko Leona Baileya u 29. minuti, a za Leipzig je izjednačio Patrik Schik tri minute kasnije.

Bivši igrač Dinama Dani Olmo ostao je na klupi domaćih.

Utakmice 24. kola: Union Berlin - Wolfsburg 2:2 (Andersson 41, Friedrich 57/ Gerhardt 60, Weghorst 81), RB Leipzig - Bayer Leverkusen 1:1 (Schick 32/ Bailey 29)

Poredak: Bayern 52, RB Leipzig 49, Borussia (D) 48, Borussia (M) 46 (-1), Bayer Leverkusen 44, Schalke 36, Wolfsburg 35, Hoffenheim 34....

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.