×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Borussia Dortmund slavila u velikom derbiju protiv Bayerna i osigurala +6 bodova

Srijeda, 11. travnja 2012. 22:05 Napisao/la 

Borussia Dortmund je u velikom derbiju svladala Bayern 1:0 i otišla na šest bodova prednosti

Borussia Dortmund je u derbiju za koji se tražilo čak 450 tisuća karata (!) slomila Bayern i stavila hipoteku na obranu naslova prvaka. "Žuti" naime, sada imaju šest bodova prednosti u odnosu na Bavarce, koji su usput zauzeti i trošenjem resursa u Ligi prvaka...

Stadion Signal Iduna Park u Dortmundu krcat (80.720 gledatelja!) je dočekao Bayern s nadom u konačno slavlje. Od samoga starta domaćini su jurnuli prema vratima Bavaraca, ali je Neuer u nekoliko situacija briljantno reagirao, spasivši svoju momčad od primanja pogotka.

Ipak, u 77. minuti nije mogao ništa. Robert Lewandowski je na "petercu" petom "preusmjerio" loptu upućeno s distance, Neuer je ostao skamenjen. Iako su igrači Bayerna reklamirali zaleđe, nije ga bilo, jer je Ribbery "držao" Lewandowskog u igri. Imao je Bayern u 85. minuti savršenu prigodu za izjednačenje. Robben je "zaradio" jedanaesterac, odlučio ga je sam izvesti i pogriješio. Vratar Borussije Weidenfeller je pročitao njegovu namjeru i obranio udarac, uhvativši "živu" loptu.

Ivan Perišić je za pobjedničku momčad odigrao posljednji 16 minuta, dok je Ivica Olić dobio minutu manje. "Ola" je u igru ušao u 75. minuti umjesto Gomeza.

Krasimir Balakov, koji je izabrao Kaiserslautern umjesto Hajduka, iduće će sezone, ako ostane na istoj klupi, voditi drugoligaša. KSC je naime, u gostima kod Bayer Leverkusena poražen sa 3:1 i ovim je porazom praktički izgubio sve šanse da ostane u elitnom razredu njemačkog nogometa. Iako ni "Apotekari" nisu briljirali u posljednje vrijeme (u pet kola, četiri poraza i jedan remi), ovom pobjedom su stigli do zraka. Kaiserslauternu je ovo peti uzastopni poraz.

Hannover 96 je nakon dva poraza u nizu uspio srušiti Wolfsburg, koji sada ima dvije izgubljene utakmice uzastopce. "Vukovi" su se držali, ali na kraju nisu izdržali. Mario Mandžukić je za goste odigrao svih 90 minuta. Schalke 04 je, u skladu s imenom, "popio" četiri komada na gostovanju kod Nuernberga, dok je isto toliko primio i HSV na gostovanju kod Hoffenheima. Ivo Iličević je za goste igrao cijelu utakmicu, dobio je žuti karton, dok je Mladen Petrić odigrao samo drugo poluvrijeme. Hoffenheim se ovom pobjedom odmaknuo od opasne zone, dok je HSV na korak od ponora, samo dva boda su iznad zone ispadanja...

BUNDESLIGA, 30. kolo, srijeda: Bayer Leverkusen - Kaiserslautern 3:1 (Kiesling 1, Rolfes 57, Reinartz 69/Derstroff 42), Hannover 96 - Wolfsburg 2:0 (Diouf 44, Ya Konan 77), Nuernberg - Schalke 04 4:1 (Balitsch 25, Simons 37 (11m), Didavi 45, Didavi 87/Holtby 85), Hoffenheim - Hamburger SV 4:0 (Vestergaard 17, Salihović 25 (11m), Johnson 51, Schipplock 59)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.