Bayern osvojio Kup, Robben i Muller strijelci u drugom produžetku utakmice protiv Borussije

Subota, 17. svibnja 2014. 22:34 Napisao/la  SC

Finale njemačkog Kupa: Borussia (D) – Bayern 0:2

Nogometaši Bayerna osvojili su njemački Kup nakon što su u finalu pobijedili Borussiju Dortmund. prvi pogodak u finalnoj utakmici odigranoj u Berlinu postigao je Robben tek u 107. minuti nakon što je zaspala dortmundska obrana. Konačni rezultat postavio je Muller u sudačkoj nadoknadi drugog produžetka, kada je pobjegao obrani Borussije, zaobišao Weidenfellera i zaokružio priču o dvostrukoj kruni Bayerna.

Utakmica nije bila atraktivna za gledanje, posebice neupućenima u europski nogomet poput američke filmske zvijezde Toma Hanksa, koji je sjedio u gledalištu. I u finalu njemačkog Kupa prevladavala je dosadna tika-taka protiv koje se Borussia postavila u bloku kao i sve ostale vrhunske momčadi. Zbog toga velikih uzbuđenja nije bilo.

Mario Mandžukić nije dobio priliku igrati finale Kupa budući da mu se Pep Guardiola zahvalio na suradnji i poželio sve najbolje u idućem klubu.

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller, Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer, Jojić (83 Aubameyang), Sahin, Mkhitaryan (60 Kirch), Reus, Großkreutz (110 Hofmann), Lewandowski.

BAYERN: Neuer, Dante, Martínez, Boateng, Rafinha, Lahm (30 Ribéry, 109 Pizarro), Kroos, Hojbjerg (102 van Buyten), Götze, Robben, Müller

Finale njemačkog Kupa: Borussia (D) – Bayern 0:2 (Robben 107, Muller 123)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.