Bayern odlučio da Julian Nagelsmann ostaje na plaći do daljnjega

Petak, 24. ožujka 2023. 10:00 Napisao/la  SC

Čelnici Bayerna mane 35-godišnjega trenera očito vide kroničnim problemom, a lako se moglo dogoditi da opet propuste priliku dovesti Tuchela

Lena Wurzenberger i Julian Nagelsmann u srijedu bezbrižno skijali
Lena Wurzenberger i Julian Nagelsmann u srijedu bezbrižno skijali Foto: Twitter

Bayern je u četvrtak otpustio Juliana Nagelsmanna (35) i za trenera imenovao Thomasa Tuchela!

Šokantna odluka glavna je vijest u svjetskom nogometu, ni predani kroničari ne mogu se sjetiti slične odluke u povijesti slavnog kluba.

Bayern je doživio poraz (1:2) u zadnjem kolu od Leverkusena, u idućem kolu u Munchenu igra derbi s Borussijom Dortmund koja ima bod više ne prvom mjestu.

Poznato je kako Bayern igra odlučujuće utakmica na Allianz Areni, ni navijači dortmundskog kluba nisu bili optimisti uoči utakmice protiv momčadi koja je svoju moć demonstrirala u utakmicama protiv PSG-a.

Međutim, momčad Bayerna protiv Bourssije Dortmund vodit će Tuchel, koji je bio prvi pick čelnika Bayerna 2018. godine, kada je njemački trener prihvatio ponudu PSG-a.

Spekulacije da je Nagelsmann smijenjen zbog narušenih odnosa s klupskim čelnicima realnija je opcija, čelnici Bayerna neobičan tajming za smjenu odabrali su zbog toga što mane 35-godišnjega trenera vide kroničnim problemom, a lako se moglo dogoditi da opet propuste priliku dovesti Tuchela, koji je birao između nekoliko opcija.

Tuchel je viđen u Munchenu prije nekoliko tjedana, odluka o smjeni sigurno nije ishitrena kao što se činilo u prvi trenutak.

Čini se da je jedino Nagelsmann u klubu iznenađen ovakvom odlukom, u srijedu je bivši trener Bayerna u austrijskom Zillertalu bezbrižno skijao sa svojom prijateljicom Lenom Wurzenberger, inače reporterkom BILD-a u Munchenu,

Prva njegova izjava upravo Bildu glasila je:

- Čuo sam da sam smijenjen, ali ne nitko o tome nije obavijestio!

Nagelsmann je smijenjen u drugoj sezoni, jedan od najdarovitijih europskih trenera osvojio je titulu prvaka i dva Superkupa, ove sezone imao je priliku obraniti titulu prvaka, osvojiti nacionalni kup i Ligu prvaka.

Ništa od toga!

Ništa ni od otpremnine, Nagelsmann prema važećem ugovoru treba dobiti čak 60 mil. eura, koliko je klub dužan isplatiti do punog ugovorenog iznosa.

Bayern je odlučio da Nagelsmann ostaje na plaći do daljnjega, što je još jedan presedan utemeljen na jasnoj računici.

Klubu je jeftinije plaćati Nagelsmanna dok mladi trener ne pronađe novi klub, tada će se lakše postići sporazumni raskid ugovora.

Bayern još nije službeno objavio da je Nagelsmann bivši trener, a engleski mediji već pišu da je glavni kandidat za trenera Tottenhama.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.