Bayern i službeno objavio rastanak s Tuchelom godinu dana prije isteka ugovora

Srijeda, 21. veljače 2024. 11:47 Napisao/la  SC
Thomas Tuchel
Thomas Tuchel

Bayern je i službeno potvrdio da se rastaje s trenerom Thomasom Tuchelom godinu dana prije isteka njegova ugovora. Razlog je niz loših rezultata.

"Bayern i Thomas Tuchel zajednički su odlučili okončati njihov radni odnos, koji je originalno trebao trajati do 30. lipnja 2025., godinu dana ranije, 30. lipnja 2024. Ovo je ishod konstruktivne diskusije između izvršnog predsjednika kluba Jan-Christiana Dreesena i Thomasa Tuchela", objavio je Bayern.

Izvršni dopredsjednik Bayerna Dreesen rekao je kako je za rezultatsku situaciju odgovorna momčad.

"Nakon otvorene rasprave došli smo do zaključka da naš odnos završimo ovog ljeta zajedničkim sporazumom. Klub želi tražiti novi smjer s novim trenerom od sezone 2024./2025. Do tada inzistiramo od svakog pojedinca u klubu da dade sve od sebe kako bismo ostvarili maksimalni učinak u Ligi prvaka i Bundesligi. Što se tiče ovoga, za situaciju u kojoj se nalazimo odgovornom smatram momčad, posebno u Ligi prvaka. Nakon što smo izgubili 1:0 kod Lazija, uvjeren sam da ćemo na uzvratu osigurati prolazak uz stadion pun naših navijača".

Tuchel je potvrdio da je suradnja zaključena dogovorom te da će do kraja ugovora raditi sve što može kako bi ostvario maksimalan uspjeh.

Kuloari kao moguće Tuchelove nasljednike spominju Xabi Alonsa i Zinedine Zidanea. 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.