Bayern - Borussia D. (18.30): Iz Munchena su opet slučajno stigle informacije da uskoro dolazi Marco Reus!

Subota, 01. studenog 2014. 11:34 Napisao/la  SC

U razdobljima kada su obje momčadi na vrhu takva su medijska prepucavanja zabavna. U našoj trenutačnoj situaciji nije zabavno slušati takve stvari, kaže Jurgen Klopp

Večeras (18.30) se na Allianz Areni sastaju dvije momčadi koje su obilježile njemački i europski nogomet zadnjih pet godina, u njemačkom El Clasicu igraju Bayern i Borussia Dortmund. Pogled na ljestvicu Bundeslige ni po čemu ne ukazuje da u Munchenu igraju momčadi koje su prije dvije sezone igrale finale Lige prvaka na Wembleyu. Borussia prolazi razdoblje najveće krize u mandatu trenera Jurgena Kloppa, momčad je doživjela čak šest poraza u 9 kola. Istodobno u Ligi prvaka zabilježila je sve tri pobjede, što znači da kvaliteta nije problem.

- Borussia je još uvijek naš najveći konkurent, ovolika udaljenost na ljestvici ništa ne znači, smatra Pep Guardiola.

Trener Bayerna svjestan je da igra njegove momčadi najviše odgovara načinu igre Jurgena Kloppa.

- Znam da je način igre jako važan za navijače obiju momčadi, jasno mi je da im naš stil igre odgovara. Ali ništa neću mijenjati, ja uvijek igram prema naprijed, igram napadački od dana kada sam preuzeo momčad Barcelone B, tvrdi Guardiola.

Uobičajeni su verbalni okršaji u medijima prije svake međusobne utakmice. Ovog puta iz Munchena je nimalo slučajno stigla informacija da Bayern želi dovesti najboljega igrača gostiju Marca Reusa. Ništa novo, neposredno prije proteklih derbija iz Munchena su stizale strogo kontrolirane neslužbene informacije o transferima Lewandowskog i Goetzea...

- Ja sam trener, medijska buka oko mene ništa mi ne znači. Mene zanima nogomet, zato sam došao ovdje, reći će Guardiola.

Jurgen Klopp ima nešto drugačije mišljenje:

- U razdobljima kada su obje momčadi na vrhu takva su medijska prepucavanja zabavna. U našoj trenutačnoj situaciji nije zabavno slušati takve stvari, ali ja vjerujem da je život fer! Kada se u uspjehu ponašaš bahato, vrati ti se nazad! Mi trenutno nemamo problema s takvim ponašanjem, jer nemamo uspjeha, rekao je Klopp.

Iako je Karl-Heinz Rummenigge nedavno znakovito rekao da je Reus zanimljv igrač, predsjednik Bayerna pred utakmicu pokušao je smiriti tenzije:

- Čak i u razdoblju tijekom kojega Borussia ima problema u igri, položaj na ljestvici ne mijenja vrijednost njene momčadi. Siguran sa da će se Borussia ove godine plasirati u Ligu prvaka, što je važno za njemački nogomet. Gajim veliko poštovanje prema Borussiji, koja zajedno s Bayernom vuče njemački nogomet naprijed zadnjih pet, šest sezona. Njemački nogomet treba stabilne klubove, kazao je Rummenigge.

Od zajedničkog ručka vodstva dvaju klubove pred utakmicu neće biti ništa, odnosi su davno zahlađeni. Svima je jasno da će nakon Lewandowskog i Goetzea iz Dortmunda prema Munchenu uskoro krenuti i Reus!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.