Slaven Bilić o odlasku Guardiole: Promjenio je način shvaćanja nogometa

Subota, 28. travnja 2012. 11:57 Napisao/la  SC

On je promijenio način igre u cijeloj Europi i ostat će zapisan u povijesti zbog toga. Mogu samo reći svaka čast za sve ono što je ostvario, objasnio je u razgovoru za Totalsport hrvatski izbornik

Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić komentirao je za Totalsport odlazak Pepa Guardiole s klupe Barcelone. Bilić se osvrnuo na Guardioline četiri godine za kormilom katalonskog diva, objasnivši kako ga nije iznenadila odluka sada već bivšeg trenera Barce.

- Njegov odlazak nije došao iz vedra neba, jer je on već i ranije najavljivao da bi mogao otići. Ne, doduše, decidirano, ali uvijek je produljivao ugovor na godinu dana, objasnio je hrvatski izbornik za Totalsport, pritom dodavši:

- Guardiola je napravio s Barcelonom nešto nemjerljivo što je utjecalo na samo shvaćanje nogometa. On je promijenio način igre u cijeloj Europi i ostat će zapisan u povijesti zbog toga. Mogu samo reći svaka čast za sve ono što je ostvario, zaključio je Bilić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.