Barcelona je klasa iznad El Clasica

Nedjelja, 11. prosinca 2011. 10:54 Napisao  I. V.

Za utjehu Joseu Mourinhu, u izvornom nogometnom smislu nitko na svijetu nije ravnopravan Barcin protivnik

Najbolji na svijetu
Najbolji na svijetu

Barcelona je pobijedila (3:1) Real Madrid na Santiagu Bernabeu načinom koji ne ostavlja dvojbe.  Kada se zanemari raskošni dekor najvećeg derbija na svijetu, preostaje zaključiti da Barcelona igra nogomet kakvoga  Jose Mourinho nikada i nigdje neće uspjeti osmisliti! Jednostavno, Barcelonin nogomet ima poseban genotip, koji se ne može kopirati. S njim se rađa! Razliku između Barcelone i ostatka nogometnog svijeta treba tražiti u klupskom inkubatoru iz kojega već izlaze nasljednici Xavija, Inieste, Messija... Mnogi od njih nikada neće dosegnuti razinu spomenutih igrača, ali će Barcelona zadržati prepoznatljivi nogometni šarm u igri kratkih paseva. U jučerašnjem derbiju zablistao je  Iniesta, nekoliko njegovih nadahnutih minijatura ukazalo je da čak i u El Clasicu ima uočljive razlike u klasi među ponajboljim igračima na svijetu. Jučer Iniesta, danas Messi, sutra Xavi, Fabregas... Barcelona na terenu izgleda kao neiscrpni izvor bogomdanih talenata i onda kada najbolji (Messi, Fabregas) ne igraju najbolje u El Clasicu.

Nogomet je najpopularnija igra  zbog toga što najbolji nisu nedodirljivi,  Real u prvenstvu i dalje uživa prednost neodigrane utakmice. Možda bi El Clasico drugačije završio da Cristiano Ronaldo nije bio indisponiran, onakva dva promašaja u trenucima kada se rezultat lomio nisu svojstvena nogometnom rejtingu "zlatne kopačke". Tko zna što bi bilo da je Messi u prvom poluvremenu opravdano isključen zbog drugog žutog kartona ili da igrači Real Madrida nisu toliko frustrirani tehničkom nadmoći Barceloninih igrača... Rezultat je mogao biti drugačiji, zaključak nije: Barcelona je klasa iznad El Clasica! Ili drugačije napisano, Real Madrid sinoć nije bio ravnopravan Barcelonin protivnik! Za utjehu Joseu Mourinhu, u izvornom nogometnom smislu nitko na svijetu nije ravnopravan Barcin protivnik! 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.