UEFA SUPERKUP

Atletico pobijedio Chelsea, hat-trick Falcaa

Petak, 31. kolovoza 2012. 22:38 Napisao/la  SC

 Chelsea - Atletico 1:4: Radamel Falcao trima pogocima (6, 19, 45) potvrdio da je najbolji klasični napadač današnjice

Utakmica UEFA Superkupa

CHLESA – ATLETICO 1:4

Stadion Louis II. Sudac: Damir Skomina (Slovenija)

Žuti kartoni: Ivanović (Chelsea)

Strijelci: 0:1 Falcao (6), 0:2 Falcao (19), 0:3 Falcao (45), 0:1 Miranda (60), 1:4 Cahill (75)

CHELSEA: Cech, Ivanović, Cahill, David Luiz, Cole, Mikel, Lampard, Ramires (46 Oscar), Hazard, Mata (81 Sturridge), Torres

ATLETICO: Courtois, Juanfran, Miranda, Godín, Filipe, Mario, Gabi, Koke (81 Raul Garcia), Arda, Adrián (56 Rodriguez), Falcao

Atletico je osvojio UEFA Superkup uvjerljivom pobjedom (4:1) nad Chelseaom u utakmici koja će ostati upamćena po fantastičnom nastupu madridskog napadača. Radamel Falcao potvrdio je u utakmici Superkupa da je najbolji klasični napadač današnjice. U prvom poluvremenu utakmice protiv Chelsea, Falcao je postigao tri pogotka i dvaput zatresao okvir gola, što je pojedinačni učinak kakav se ne pamti u utakmicama ovakvog značaja.

Prošle sezone Falcao je postigao 36 pogodaka u 50 utakmica za Atletico.

- Messi i Ronaldo su bolji igrači od mene, obojica su nevjerojatni igrači. Velika mi je čast kada me netko uspoređuje s njima, izjavio je Falcao u razgovoru za goal.com.

Falcao je najviša nogometna klasa, dostojna usporedbe s Messijem i Ronaldom iako je riječ o napadačima različitih profila. Dapače, riječ je tipovima napadača koji su kompatibilni pa nije nemoguće da jednog dana Falcao u istoj momčadi zaigra s barem jednim od njih.

Prvi pogodak Falcao je postigao klasičnim bijegom po sredini, fantastičnim osjećajem za tajmnig i prostor. U završnici akcije prvo je mirnim lobom prebacio Cecha i onda u prazno poslao Davida Luiza - 0:1. Drugim je pogotkom iskazao mirnoću i tehničku savršenost, kada je s ruba kaznenog prostora rezantnim udarcem naciljao je desni Cechov kut - 0:2. Treći pogodak bio je školski primjer realizacije igrača više u kontri, Falcao je ostao sam na lijevoj strani i prizemnim udarcem treći put svladao Cecha - 0:3.

Falcao je u prvom poluvremenu još dvaput (4, 35) pogodio okvir gola, a Atletico propustio mogućnost voditi barem dvostruko većim rezultatom u poluvremenu tijekom kojega je Chelsea izgledao poput nižerazredne momčadi.

Zbog rezultata i dojma iz prvog poluvremena, nastavak utakmice pretvorio se u odrađivanje vremena do zadnjeg zvižduka vrlo dobrog slovenskog suca Damira Skomine. Dva pogotka u nastavku postigli su stoperi, prvo Miranda u 60. minuti nakon akcije Falcaa, a onda Cahill u 75. nakon gužve u kaznenom prostoru Atletica.

Chelsea je na kraju stekao veći posjed lopte (59% prema 41%) iako je najzaposleniji i najbolji igrač europskog prvaka bio vratar. Da nije bilo raspoloženog Cecha, Chelsea je mogao još gore stradati. Engleska momčad utakmicu je završila u stilu, David Luiz u 90. minuti pogodio je vratnicu vlastitog gola!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.