UEFA kaznila Celtic s 20 tisuća eura zbog neprimjerenog ponašanja navijača

Srijeda, 28. ožujka 2012. 17:39 Napisao/la  SC

Kazna se odnosi na gostovanje kod Udinesea u prosincu, a klub je kažnjen zbog uvredljivog natpisa i upotrebe pirotehničkih sredstava


Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je Celtic sa 25 tisuća eura zbog neprimjerenog ponašanja navijača na gostovanju kod Udinesea u utakmici Europske lige u prosincu prošle godine.

Klub je kažnjen jer su navijači izvjesili natpis uvredljivog sadržaja, te su koristili pirotehnička sredstva. U UEFA-i su objavili da je odluka donesena već 23. veljače dodavši da nije ništa neobično u tome da se ona objavljuje tek mjesec dana kasnije.

U klubu su pak poručili da će preko snimaka pronaći krivce, te da će ih primjereno kazniti. Nakon utakmice u Udinama Celtic je doživotnom zabranom dolaska na utakmice kaznio jednog navijača koji se sukobio s pripadnikom osiguranja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.