Vicenzo Montella: Klub poput Milana ima dužnost poštovati svako natjecanje

Petak, 25. kolovoza 2017. 23:04 Napisao  I. V.

Milan, Juventus i Real Madrid najveći su protivnici Rijeke svih vremena u europskim natjecanjima. Tko je bio najjači protivnik  Rijeke?

Vicenzo Montella
Vicenzo Montella

Rijeka je u svojoj povijesti igrala natjecateljske utakmice protiv velikih europskih klubova.

Najveći su svakako bili Juventus (1980, Kup kupova, 0:0, 0:2) i Real Madrid (Kup UEFA, 1984, 3:1, 0:3).

Rijeka ove sezone igra protiv Milana, jedinog kluba među protivnicima Rijeke koji prema slavnoj prošlosti može stati uz bok Juventusu i Real Madridu.

Milan je sedmerostruki europski prvak, 18 puta osvajao je Scudetto, ali zadnji europski trofej Milan je osvojio 2006. godine, zadnji put talijanski prvak bio je 2011. godine...

Ulaskom kineskog kapitala ove sezone Milan je najavio povratak u vrh talijanskog i europskog nogometa.

Zaključno s Nikolom Kalinićem milanski klub do sada je angažirao 11 novih igrača, došli su Andrea Conti, Andre Silva, Hakan Calhanoglu, Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez, Franck Kessie, Antonio Donnarumma, Fabio Borini, Leonardo Bonucci i Lucas Biglia.

Do sada je potrošeno oko 250 mil. eura, Milan slovi najvećim favoritom za osvajanje Europske lige iako Zvone Boban tvrdi da milanski velikan nije doveo ni jednog velikog igrača.

Rijeka protiv Milana igra 28. rujna u Milanu, a 7. prosinca na Rujevici.

Spektakl je zajamčen bez obzira na utemeljeni Bobanov komentar!

- Dobili smo respektabilne protivnike i ne smijemo ih podcijeniti. S AEK-om smo igrali dvaput u Ligi prvaka i oba puta Milan je završio u finalu. Ali neće ih biti lako pobijediti, jer imaju igrače koji dobro poznaju talijanski nogomet. Austria je veliki klub koji ima dobro pripremljenog trenera, a Rijeka je zamalo ušla u Ligu prvaka. Sve je u našim rukama, uvjeren sam da ćemo dobro proći. Mislim da klub poput Milana ima dužnost poštovati svako natjecanje. Stalo mi je do Europa lige, bilo bi veliko zadovoljstvo osvojiti je, a odnosit ćemo se s poštovanjem prema svakoj utakmici. Doveli smo toliko igrača i moramo postati momčad i zato mislim da je nakon dva mjeseca rada još rano za procjenu naše snage. Teško je sada reći hoćemo li osvojiti ovo natjecanje, važno je da damo sve od sebe kako ne bismo imali za čime žaliti, rekao je Vicenzo Montella.

Kako god bilo, Milan, Juventus i Real Madrid najveći su protivnici Rijeke svih vremena u europskim natjecanjima.

A tko je bio najjači protivnik  Rijeke svih vremena stvar je procjene u zadanom vremenskom kontekstu!

Ne može se uspoređivati momčad Real Madrida, koja je 1984. godine osvojila Kup UEFA i momčad Seville iz 2014. godine, koja je triput (2014., 2015., 2016.) osvojila Europsku ligu.

Može se samo konstatirati da je Rijeka dvaput u povijesti  (1984. i 2014.)  igrala protiv najboljih momčadi u tadašnjim europskim natjecanjima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.