AZ ALKMAAR - RIJEKA Simon Rožman: Igrači vjeruju u sebe i to je sjajno. Svi smo veliki optimisti

Srijeda, 28. listopada 2020. 21:42 Napisao/la  SC

Ova momčad diše zajedno, a ja mislim kako i iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, rekao je trener Rijeke

Trening Riječana u na ASAP stadionu
Trening Riječana u na ASAP stadionu Foto: HNK Rijeka

Nogometaše Rijeke u četvrtak (21 sat) očekuje utakmica drugog kola F skupine Europske lige.

Riječani su u Alkmaar otputovali na valu optimizma dijelom utemeljenog na dobroj utakmici protiv Real Sociedada na otvaranju nastupa u skupini, iako je potpuno zadovoljstvo izostalo budući da je momčad iz San Sebastiana u samoj završnici uspjela postići pogodak i odnijeti bodove s Rujevice.

No, na stranu optimizam, ali Riječani su u Alkmaar otputovali i bez nekolicine igrača, a neki su stožerni prvotimci itekako upitni za nastup, što treneru Rožmanu dodatno otežava posao.

Naravno, najveći su upitnici nad Frankom Andrijaševićem, kapetan momčadi je otputovao s Rijekom, na posljednjem treningu radio sa strane, ali hoće li moći nastupiti vidjet će se tek uoči utakmice.

- Igrači vjeruju u sebe i to je sjajno. I ne samo oni, svi smo veliki optimisti. Ja vidim kako svaki moj savjet i sugestija padaju na plodno tlo, strahovito su svi fokusirani na posao od prvog dana priprema i stvarno su 100% prihvatili koncept 'u svakoj utakmici napraviti pomak nabolje u odnosu na prošli izazov'. Zajedništvo je na velikoj razini, vidi se kako su svjesni da samo tako možemo napraviti velike stvari, a to onda podiže i ugled kluba i cijenu svakome od njih na nogometnome tržištu. Ova momčad diše zajedno, a ja mislim kako i iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, govorio je Rožman na odlasku s Krka.

Da igrači zaista vjeruju u sebe potvrđuju potvrđuju i njihove izjave, poput one Darka Velkovskog, koji je uvjeren da se neće ponoviti scenarij koji se Rijeci dogodio na Rujevici na otvaranju nastupa u F skupini Europske lige.

- Mislim da ćemo protiv Alkmaara odigrati hrabrije nego smo igrali drugo poluvrijeme protiv Real Sociedada, Alkmaar igra otvoreno kada ide prema naprijed i mi tu vidimo našu šansu, izjavio je uoči odlaska Darko Velkovski, stožerni branič u momčadi Simona Rožmana, koja je sinoć odradila trening na Afas stadionu.

AZ Alkmaar jedna je od najboljih nizozemskih momčadi posljednjih godina, koja ove sezone velikih problema ima s koronavirusom.

Nizozemci su natjecanje u skupini otvorili pobjedom u Napulju unatoč činjenici da su na gostovanje otišli bez 13 pozitivnih igrača.

Minuloga vikenda remizirali su s Den Haagom, u utakmici u kojoj je čak 15 igrača zbog koronavirusa bilo izvan stroja.

U srijedu je momčad Arnea Slota ponovo testirana, domaći trener uvjeren je da će neki igrači iz rubrike pozitivni preći u onu drugu kategoriju, pa će na njih moći računati za utakmicu.

FOTOGALERIJA: HNK RIJEKA

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.