RIJEKA - MILAN Gennaro Gattuso: Momčad Rijeke odražava karakter trenera i navijača

Srijeda, 06. prosinca 2017. 23:31 Napisao/la  SC

Puno je posla pred nama, a osam dana koliko sam s momčadi nije dovoljno za nešto promijeniti. Milan je momčad koja u Serie A najmanje trči, kaže Gattuso

Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso


Gennaro Gattuso najavio je na Rujevicu spektakularnu utakmicu Rijeke i Milana, trener momčad talijanskog velikana naglasio je sljedeće:

- Utakmica je nevažna za ljestvicu, ali mene zanima dobar rezultat, treba nam kao kruh. Ipak, pružit ćemo priliku onima koji su manje igrali, želim vidjeti igrače koji će pokazati da mogu dovesti u problem suparnika. Igra se Europa, nosi se dres Milana, to treba poštivati i truditi se do kraja! Za igrače koji su ostali u Milanu važnije mi je da odrade dva kvalitetna treninga, zbog toga nismo trenirali na Rujevici kako bismo sve igrače imali na okupu. Puno je posla pred nama, a osam dana koliko sam s momčadi nije dovoljno za nešto promijeniti. Milan je momčad koja u Serie A najmanje trči, ali radimo na tome no moramo ići polako kako ne bismo izgubili nekog od igrača. Nije alibi, ali idemo polako, rekao je Gattuso prije nego što se okrenuo Rijeci:

- Rijeku sam vidio kao momčad koja odražava karakter trenera i navijača. Tehnički su jaki, dobro rade na gradnji igre, imaju organizaciju, kvalitetnu igru preko bokova, tehnički su jako dobri. Znam da i oni imaju problema, da je suspendiran Mišić koji je odličan igrač, da im fali i Bradarić čije kvalitete znamo, tu je još tri, četiri izostanka. Ali igraju protiv Milana, na stadiona koji im nosi puno entuzijazma. Znaju igrati i zbog toga moramo biti oprezni. Stalo mi je do ove utakmice i nisam priključio neke juniore jer nikoga ne želim podcijeniti. Vidio sam na San Siru kakvu su atmosferu napravili navijači Rijeke, bilo ih je tri, četiri tisuće, a čulo ih se kao da ih je 20 tisuća. Očekujem vatrenu atmosferu, govori Gattuso.

Domaće novinare zanimao je status Nikole Kalinića:

- Želim da igrači koji su došli daju ono što se očekuje. Kessie i Kalinić su lani igrali drugačije, evidentno je da u teškim trenucima nemamo lucidnost. U Kaliniću vidim veliku želju, ali odabir je bio da ostane kući i napreduje fizički. U utorak je bio malo umoran, danas je dobro trenirao, pokazao veliku želju. Miran je, zna da može dati puno, kao i svi koje imamo na raspolaganju, zaključio je Gattuso.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.