RIJEKA - GENT Igor Bišćan: Najljepše bi bilo zabiti gol u zadnjoj sekundi!

Srijeda, 28. kolovoza 2019. 19:09 Napisao/la  SC

 Uvijek kažem da je jako teško predvidjeti u kojem smjeru može ići utakmica bez obzira na planove i želje, kaže trener Rijeke

Igor Bišćan
Igor Bišćan Foto: screenshot

 

Nogometaši Rijeke u četvrtak (20) na Rujevici igraju uzvratnu utakmicu play-offa Europske lige protiv Genta, koji brani (2:1) prednost iz prve utakmice.

 - Sve je jasno! Ispred nas je utakmica koja bi se mogla pamtiti i koja bi mogla puno donijeti gradu, klubu i navijačima. S nogometne strane jasno je da igramo protiv favorita, koja je u prvoj utakmici pokazala zašto je favorit i koja je stekla prednost. S tog aspekta jasno je da nas očekuje izuzetno težak posao ako želimo, a naravno da želimo pobijediti i plasirati se u skupine Europske lige. Bit će jako uzbudljivo, oni su favoriti, imaju prednost, oni su kvalitetniji, ali mi vjerujemo u sebe i sve nas, vjerujemo da će Rijeka biti ta koja će ići u skupine Europske lige! Utakmica je sama po sebi važna i protiv tako teškog protivnika uvijek je teško pripremati utakmicu. Naravno da je prva utakmice odredila neke stvari, a je li pomogla ili odmogla teško je procijeniti. Znamo na čemu smo više nego što znali prije prve utakmice. Rezultat prve utakmice nešto određuje. Nema tu posebne psihološke pripreme, jer ona podrazumijeva dodatnu motivaciju, koncentraciju i dodatno usredotočenost na utakmicu. U ovom slučaju igačima neće biti potrebno ukazivati na to, kazao je trener Igor Bišćan i iznio planove na terenu:

- Najljepše bi bilo zabiti gol u zadnjoj sekundi. Uvijek kažem da je jako teško predvidjeti u kojem smjeru može ići utakmica bez obzira na planove i želje. Moramo biti svjesni da je rezultat takav da ostavlja utakmicu otvorenom bez obzira na to što će dogoditi na početku utakmice. Treba uzeti u obzir odnose snaga i biti pametan u količini rizika s kojom ulaziš u takvu utakmicu. Ima tu dosta stvari, ali bitno je da na svom terenu igramo s više energije i agresivnosti nego što smo igrali kod njih, da budemo malo arogantniji, čvršći i da ih dovedemo u situaciju u kojoj će se izbalansirati razlika u kvaliteti. Onda su naše šanse veće, smatra Bišćan.

Trener Rijeke ne misli bitno odstupati od načina igre u prvoj utakmici:

- Nije to loše izgledalo. Nismo opasno živjeli koliko god su oni imali loptu u nogama i kontrolirali igru. Naravno da treba uzeti u obzir da se ipak igra drugačija utakmica na našem terenu, ja se barem tako nadam, ali dobro je znati kako smo funkcionirali. Hoćemo li igrati isto ili slično neću otkriti, pokušavamo neke varijante. Imam u glavi način na koji ćemo otprilike igrati, naravno da to neću reći dan prije utakmice, zaključio je Bišćan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.