Europska liga: Neprepoznatljivi Dinamo poražen na gostovanju u Beču

Četvrtak, 21. listopada 2021. 20:43 Napisao/la  SC

Modri su u potpunosti zakazali, nisu u utakmicu ušli na pravi način, dojam je da su u potpunosti podcijenili domaćine, a to se u konačnici odrazilo na rezultatu

Komnen Andrić
Komnen Andrić

Nogometaši Dinama poraženi su u Beču od Rapida u utakmici 3. kola H skupine Europske lige.

Modri su u potpunosti zakazali u možda i najvažijem europskom gostovanju ove sezone, nisu u utakmicu ušli na pravi način, dojam je da su u potpunosti podcijenili domaćine, a to se u konačnici odrazilo na rezultatu.

Odnos prema igri naročito je do izražaja došao u prvom dijelu utakmice, kada su nogometaši Rapida riješili pitanje pobjednika.

Igrala se šesta minuta kada su domaćini nasložili prvu velku prigodu pred vratima Livakovića, Ivanušec je loše predao loptu na centru, Foentas je proigrao Karu koji je tukao ravno u Livakovića.

Tri minute kasnije domaćini su poveli, Arase je ubacio loptu u kazneni prostor, nitko od gostiju nije pratio Grulla, koji je rutinski svladao Livakovića.

U 13. minuti domaćini su mogli povećati prednost, ali je Livaković odlično reagirao na Karov udarac, u 24. minuti modri su se privremeno vratili u utakmicu.

Mislav Oršić se iz drugog plana ugurao na jednu ubačenu loptu, sjajno je primirio i snažnim udarcem svladao domaćeg vratara – 1:1.

Sadržajno prvo poluvrijeme nije na tome ostalo, u 34. minuti još je jednom zaspala Dinamova obrana, a Hofmann je glavom lijepo zabio za novo vodstvo.

Domaća momčad odlično se u nastavku utakmice branila, nogometaši Dinama praktički nisu imali niti jednu pravu prigodu u utakmici koju je na kraju obilježila pretjerana nervoza na obje strane.

H skupina, 3. kolo

Rapid - DInamo 2:1 (Grull 9, Hofmann 34/Oršić 24)

RAPID: Gartleer, Ullman, Hofmann (90+3 Wimmer), Greiml, Stojković, Ljubičić, Aiwu, Grull, Fountas (69 Ballo), Arase (88 Shick), Kara (88 Kitagawa).

DINAMO: Livaković, Lauritsen (46 Šutalo), Theophile-Catherine, Franjić, Ristovski (78 Moharrami), Gojak (46 Baturina), Mišić, Ivanušec (78 Tolić), Menalo, Oršić, Petković (39 Andrić)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.