RIJEKA - NAPOLI Može li Rijeka opet iskazati vrijednosti momčadi koje se ne mogu pronaći na transfermarktu?!

Četvrtak, 05. studenog 2020. 11:58 Napisao/la  Igor Vranić

Zadnja dva poraza utjecali su na mentalitet momčadi koja je prije samo dva tjedna dignula ugled kluba u porazu od Real Sociedada.

Može li Rijeka opet iskazati vrijednosti momčadi koje se ne mogu pronaći na transfermarktu?!
Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke večeras (18.55) igraju protiv Napolija.

U utakmici 3. kola Skupine F na Rujevici igra najskuplja momčad (600 mil. eura) koja je ikada igrala protiv jedne riječke momčadi otkada se 2009. godine igra Europska liga.

A igrala je Rijeka protiv Milana, Seville, Lyona, Olympiacosa, Betisa...

Momčad Rijeke utakmicu protiv Napolija igra nakon tri uzastopna poraza od kojih su dva zadnja (Alkmaar 1:4, Šibenik 0:2) uočljivo utjecali na mentalitet momčadi koja je prije samo dva tjedna dignula ugled kluba u porazu od Real Sociedada.

Zadnja dva poraza narušili su ugled hrvatskog predstavnika u Europi, na tonus momčadi očigledno je utjecao ritam utakmica, a roster je takav da izostanak stožernih igrača (Andrijašević, Pavičić...) večeras nije moguće adekvatno nadomjestiti.

Na drugoj strani, momčad Napolija došla je u Rijeku nakon domaćeg poraza (0:2) od Sassuola.

Igrači Napolija po defaultu ne mogu sebi dozvoliti dva uzastopna poraza od objektivno slabijih momčadi kao što su Sassuolo i Rijeka. Usput, Sassuolo ima momčad vrijednu više od 200 mil. eura!

Budući da ozračje uoči utakmice protiv Napolija stvara dojam da Rijeka nema nikakvih izgleda ostvariti pozitivan rezultat, važno je da se igrači Rijeke ne opterećuju rezultatom nego dojmom.

Jasno je da Rijeka večeras neće napadati kao u Alkmaaru ili Šibeniku, da će Rožman (među)prostore između linija pokušati smanjiti na malonogometne dimenzije, a onda do izražaja dolaze vrijednosti momčadi koje se ne mogu pronaći na transfermarktu.

Ako je trener Simon Rožman uspio uvjeriti igrače da večeras na Rujevici mogu u duelima opet izgledati kao u utakmici protiv Real Sociedada, igrači Napolija sigurno će imati većih problema nego što očekuju prije utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.