Mario Cvitanović: Igrači su dali sve od sebe, manjak sreće koštao nas je uvjerljive pobjede

Petak, 28. srpnja 2017. 13:30 Napisao/la  SC

Teško je probiti momčad koja ima deset igrača unutar svojih 30 metara i golmana koji je fantastično branio, rekao je Cvitanović 

Nogometaši Dinama pobijedili su u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige norveški Odd BK sa 2:1, a uzvrat je za sedam dana u Norveškoj.

Gosti su poveli golom Stefana Mladenovića, a onda su preokret i pobjedu Dinamu donijeli Armin Hodžić i Junior Fernandes.

Trener Dinama Mario Cvitanović izjavio da je teško probiti momčad koja se brani sa deset igrača, te da ih je manjak sreće koštao uvjerljive pobjede.

- Čestitam igračima što su se uspjeli vratiti nakon što smo gubili 0:1, to me veseli i to je pozitivno. Igrači su dali sve i samo nas je manjak sportske sreće koštao uvjerljive pobjede. Teško je probiti momčad koja ima deset igrača unutar svojih 30 metara i golmana koji je fantastično branio. No, i u takvoj situaciji stvorili smo 7,8 vrlo kvalitetnih šansi i to pokazuje kvalitetu koju imamo. Naravno, u takvom ritmu malo smo se potrošili i bio je evidentan pad u našoj igri u drugom dijelu utakmice. Ali i u drugom poluvremenu stvorili smo 2,3 dobre situacije, izjavio je trener Cvitanović za internetski portal Dinama.

Na upit da li vjeruje u prolaz, Cvitanović je odgovorio:

- Da ne vjerujem, ne bi ovdje ni došao, a o igri u obrani strateg Dinama je rekao:

- Kad igramo na ovakav način, kad su naši stoperi bili na njihovih 35 metara u određenim situacijama, jednostavno ne možemo očekivati da svaki pas bude točan. Gosti su imali ogroman prostor za kontru i naravno da se dogodi opasna situacija. Međutim, mi smo Dinamo, želim da igramo napadački, da pobjeđujemo, istaknuo je trener Dinama Mario Cvitanović.

Trener Oddsa Dag-Eilev Fagermo bio je vrlo zadovoljan nakon dvoboja u Maksimiru u kojem je njegova momčad ostvarila aktivan rezultat uoči uzvrata.

- Sreli smo dobru momčad, ali smo imali dobar dan. Zadnjih 15 minuta prvog poluvremena imali smo problema s Dinamom koji je tada dominirao. U drugom poluvremenu bili smo ravnopravni, čak u nekim situacijama dominirali te imali veću kontrolu lopte što nam je dalo više energije. Šteta za priliku s kraja prvog dijela koju je propustio Riku Riiski. Naš plan od prije utakmice funkcionirao je vrlo dobro. Samo u tih zadnjih 15 minuta prvog dijela nismo uspjeli izdržati njihov pritisak.Dinamo me nije ničim iznenadio. Očekivali smo da će nas ovako napadati, samo je lijevi bek bio bolji nego što smo očekivali. U drugom poluvremenu Dinamo je bio umorniji i izgubio je energiju što će nam biti prednost i na našem terenu. Igramo na umjetnoj travi koja će biti možda malo neobična igračima Dinama i nakon ovog rezultata očekuje i dobro ispunjene tribine, izjavio je Fagermo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.