Lov na utješnu nagradu: Može li Sporting spriječiti španjolski finale Europske lige?

Četvrtak, 26. travnja 2012. 12:29 Napisao/la  SC

U uzvratnim utakmicama Valencia će pokušati nadoknaditi zaostatak protiv Atletica (2:4), dok Athletic na domaćem travnjaku dočekuje Sporting (1:2)

Slijedi borba za utješnu nagradu, moto je uzvratnih utakmica polufinala Europske lige koje se igraju u četvrtak navečer (21.05 sati). Naravno, ova parola vrijedi za španjolske klubove, Barcelona i Real Madrid posrnuli su u polufinalu Lige prvaka suprotno svim očekivanjima, sada se očekuje španjolski finale u Europskoj ligi.

Španjolska će sigurno imati jednog predstavnika u završnici, pitanje je samo da li će to biti Valencia ili Atletico Madrid. U prvoj utakmici u Madridu domaćin je slavio 4:2. Valenciju čeka težak posao na Mestalli.

- Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri, kako za mene, tako i za mnoge moje igrače. Ne smijemo biti previše nestrpljivi, moramo napraviti sve da izvučemo maksimum. Nemamo konstantu ove sezone, ali puno bolje igramo na domaćem terenu. Navijači će biti naš 12 igrač, rekao je Unai Emery, trener Valencije.

Da bi Europska liga imala španjolski finale mora se pobrinuti Athletic Bilbao koji je obilježio sezonu izbacivši Manchester United. Athletic je u prvoj utakmici polufinala poražen na gostovanju kod Sportinga 1:2.

- Ovakve utakmice uvijek donose dodatne tenzije, nagrada je ipak finale Europske lige. Najbolje se izražavamo na terenu. Moramo igrati najbolje što možemo, iako ponekad bolja ekipa na kraju ne pobijedi, rekao je Marcelo Bielsa, trener Athletica.

Ako Sporting prođe u finale bit će to drugi nastup u završnici, prije sedam godina portugalski prvoligaš izgubio je finale protiv moskovskog CSKA. Sadašnji trener Sa Pinto tada je nosio dres Sportinga.

- Ovo je važan trenutak u mojoj karijeri. Voditi Sporting je velika čast, ali i obaveza. Želimo nagraditi naše navijače i ući u finale, rekao je Sa Pinto.

Europa liga, polufinale: Athletic Bilbao - Sporting Lisbon (1:2), Valencia – Atletico Madrid (2:4).

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.