LIVE: Rijeka - Standard: Golovima Moisesa i Kramarića bijeli svladali Feyenoord

Četvrtak, 27. studenog 2014. 14:22 Napisao/la  SC

Kraj: Rijeka - Standard 2:0. Moises i Kramarić strijelci za konačnih 2:0, Feyenoord svladao Sevillu istim rezultatom. Ako želi prezimiti u Europi, Rijeka u zadnjem kolu mora slaviti u Sevilli

Rijeka 2:0 Standard Liege
   
 <ovdje ide banner sponzora>
Sudac:  Stephan Studer (Švicarska)
Strijelci: 1:0 Moises (25) 2:0 Kramarić (34-11m)

RIJEKA: Vargić - Vešović, Mitrović, Lešković, Tomečak - Močinić, Jajalo (77 Cvijanović) - Jugović, Moises (89 Krstanović), Sharbini (66 Kvržić) - Kramarić
Klupa: Prskalo, Samardžić, Bertoša, Ruben Lima

STANDARD: Thuram-Ulien - Milec, Ciman, Arslanagic, Van Damme - Mujangi Bia (67 Ono), Trebel, De Sart, M'Poku - Vinicius (58 Watt), de Camargo (46 Lumanza)
Klupa: Kawashima, Andrade, Faty, Viera

Dobra večer, poštovani čitatelji SportComa. Dobrodošli na tekstualni prijenos utakimice petog kola skupine G Europske lige u kojoj će nogometaši Rijeke od 19 sati odmjeriti snage protiv belgijskog Standarda.

Gostovanje u Liegeu u prvom kolu nije završilo dobro po Riječane, izgubila je momčad Matjaža Keka sa 2:0 na otvaranju grupne faze. Večeras je cilj Riječana pobjeda kojom bi ostali u kombinacijama za prolazak u šesnaestinu finala ovog natjecanja. Postoji čitav niz kombinacija otvorenih za Rijeku, pa ćemo pratiti i događanja na drugom susretu u skupini. U Rotterdamu se u isto vrijeme sastaju Feyenoord i Sevilla, protivnik Rijeke u posljednjem kolu (11. prosinca).

Na Kantridi je oko devet tisuća gledatelja, sve je spremno za novu europsku predstavu na Kvarneru. Tijek događaja s Kantride pratite na SportComu.

TIJEK SUSRETA
1' Počela je utakmica na Kantridi!
3' Rijeka dobro stoji na terenu u samom uvodu susreta, nekoliko su puta gosti pokušali oduzimanjem lopte zaprijetiti Vargićevim vratima.
4' Prvi puta su Riječani probali zakuhati situaciju u šesnasestercu gostiju, Sharbini i Tomečak nisu dobro kombinirali po lijevoj strani pa je završilo ispucavanjem za vratara Standarda.
5' Kakva prilika za Rijeku! Moises je pucao, s crte je izbio kapetan gostiju Van Damme. Prošla je Rijeka opet po lijevoj strani preko Kramarića, malo je sreće nedostajalo Moisesu da već na početku zabije za vodstvo Rijeke.
7' Vinicius je pao u kaznenom prostoru Rijeke nakon duela s Leškovićem, švicarski sudac Studer ostao je nijem.
8' Prijete i gosti, M'Poku je dobro centrirao s desna, u kaznenom prostoru loptu je dočekao de Camargo no njegov udarac glavom brani Vargić.
10' Sharbini je izgubio jednu loptu oko sredine terena, de Camargo je krenuo na Vargića no ponovno je obranio njeov udarac vratar Rijeke. Moglo je biti vrlo nezgodno.
12' Glavnina bitke na terenu vodi se oko centra. Tko prevlada u tom pogledu, može se nadati golu za vodstvo. Ostaje već sada žaliti Rijeci za Moisesovom prilikom u petoj minuti.
13' Nova velika prilika za Moisesa. Jugović je dobio loptu na desnoj strani, vratio Brazilcu u sredinu, gdje se na putu lopte do gola našao gostujući stoper Arslanagic i blokirao udarac. 
15' Probao je pucati Kramarić iz teške pozicije nakon što je dugo loptu u nogama držao Sharbini. Riječki se topnik namjestio, no lopta nije otišla u željenom smjeru.
18' Rijeka i dalje pokušava, ponovno je probao Moises, iznudio je korner.
20' Nakon prvih dvadeset minuta igra je i dalje otvorena, obje momčadi pokazuju želju za igrom po dosta teškom terenu. Vrijeme također nije saveznik nogometa večeras, pada kiša i puše neugodno hladan vjetar.
22' Najbolja prilika Rijeke na utakmici. Sharbini je s lijeve strane kirurški precizno uposlio Kramarića, ovaj je izvagao Van Dammea ali i pogodio vratnicu. Lopta se potom odbila do Sharbinija koji je ostao u zaleđu.
25' Kantrida je prepoznala buđenje Rijeke, daju navijači novi impuls domaćim snagama u pohodu na pogodak koji bi u mnogočemu promijenio ritam susreta.
25' Rijeka - Standard 1:0! Evo ga, zabio je konačno Moises iz svoje treće prilike. Korner je s lijeve strane izveo Jajalo, na prvoj vratnici bio je Moises i neometan pogodio za vodstvo.
29' Rijeka nastavlja napadati nakon pogotka vidjevši da su Belgijanci grogirani. Brzi su nogometaši u bijelim dresovima, iza njih je jedna od najboljih europskih dionica ove sezone.
31' Lopta je i dalje većinom u nogama igrača Rijeke. Neće domaći posustati do poluvremena, očite su napadačke aspiracije, posebice s lijeve strane. I Tomečak i Sharbini sudjeluju u napadačkim akcijama, riječki su bočni igrači izrazito visoko. Kada izgube loptu, Riječani odmah kreću s izuzetnim pressingom.
33' Jedanaesterac za Rijeku! Arslanagic ruši Kramarića u kaznenom prostoru i zarađuje crveni karton!
34' Rijeka - Standard 2:0! Kramarić se sam upustio u izvođenje kaznenog udarca što je izveo nepogrešivo za povećanje Rijekinog vodstva!
36' Pitanje je kako će gosti odreagirati nakon dva primljena pogotka, ali i u igri s deset igrača. Riječani odradili zacrtano, susret sada valja tek privesti kraju, no puno je još igre na Kantridi.
39' Bijeli i dalje stišću, jasna je namjera zabijanja još golova u utakmici koja se već nakon četrdeset minuta doima riješenom.
43' Probao je Jajalo nakon kombiniranja Vešovića i Jugovića po desnoj strani, udarac novopečenog hrvatskog reprezentativca otišao je preko gola. Obje momčadi čekaju poluvrijeme.
44' Riječka premoć je očita i po statističkim pokazateljima. Udarci su na strani domaćih (7-2), kao i korneri (5-0). U Rotterdamu je između Feyenoorda i Seville i dalje početnih 0:0.
Poluvrijeme: Rijeka je u potpunosti nadigrala momčad Standarda u prvom dijelu. Gosti će se teško braniti u nastavku nakon isključenja Arslanagica. Kantrida gleda jednu od najboljih predstava Rijeke ove sezone.
46' Počelo je drugo poluvrijeme u koje gosti ulaze s jednom promjenom. Umjesto Igora de Camarga u igri je Lumanza
49' Riječani i na početku nastavka pokušavaju zaprijetiti Thuramu, Kramarić je umalo stigao do lopte nakon dodavanja gostujućih braniča prema vrataru.
51' Belgijanci djeluju bezidejno u onom trenucima kada imaju loptu u svome posjedu. Vrijeme radi za Rijeku.
52' Tresla se mreža Ivana Vargića ali je Vinicius ostao u zaleđu. Prosvjedovali su s gostujuće klupe, no TV-snimka pokazala je ispravnost odluke pomoćnog suca Sandra Pozzija.
54' Počinje Rijeka igrati nešto opuštenije, što je povikom s klupe ukorio Matjaž Kek. Tribine i dalje neumorno navijaju, teško je u takvom ugođaju pružiti lošu partiju.
57' Traže gosti ponovno kazneni udarac, ubacio je M'Poku a lopta je nakon udarca Viniciusa pogodila Vešovića. Bilo je malo igranja rukom, malo tijelom, nije se oglasio Studer.
58' Nova promjena kod gostiju, izlazi upravo Vinicius, ulazi Watt.
59' Feyenoord je na De Kuipu golom Toornstre poveo protiv Seville s 1:0.
63' Igra se prilično umrtvila u odnosu na vrlo živahno prvo poluvrijeme. Riječani čuvaju rezultat, moglo bi to biti riskantno, no zasad gosti ne uspijevaju zaprijetiti Vargiću.
65' Nakon dugo vremena Riječani upućuju udarac na gol gostiju, probao je Jugović, nije bilo suviše opasno po Thurama.
66' Prvu izmjenu radi Matjaž Kek. Igru napušta Anas Sharbini, ulazi Zoran Kvržić.
67' Posljednja promjena kod gostiju, izašao je Mujangi Bia, ušao Japanac Yuji Ono.
69' Kvržić je pokušao glavom na ubačaj Jugovića, otišlo je pored gola.
73' Jugović je nakon jednog starta ostao ležati na travi, nije bilo ozbiljnijih posljedica po riječkog veznjaka. Drugo poluvrijeme je osim nekoliko poluprilika stvar formalnosti, Rijeci se smiješi sedmi europski bod ove sezone.
77' Druga promjena u momčadi Rijeke, izaći će Mato Jajalo, a ući Goran Cvijanović.
78' Tek pošto je ušao u igru, Goran Cvijanović je zaradio prvi žuti karton na utakmici.
80' Dobro je pucao M'Poku iz slobodnog udarca, Vargić je bio na visini zadatka i obranio njegov udarac.
81' Prvi žuti karton za goste dobio je De Sart.
82' Cvijanović je nabacio iz slobodnog udarca, Lešković je pucao glavom, Thuram je na vratima morao čupati loptu koja je išla pod samu gredu.
85' Pet je minuta preostalo do kraja ogleda kojeg Riječani privode kraju, Feyenoord je povisio protiv Seville na 2:0 pogotkom El Ahmadija.
89' Posljednju izmjenu radi Matjaž Kek. Izašao je Moises, strijelac prvog riječkog pogotka, a ušao je Ivan Krstanović.
90' Igrat će se još tri minute sučeve nadoknade.
90+1' Drugi žuti karton kod Riječana zaradio je Matej Mitrović.
90+2' Dobio je javnu opomenu i Andrej Kramarić.
Kraj: Rijeka slavi drugu ovosezonsku pobjedu u Europskoj ligi, Golovima Moisesa i Kramarića pao je i belgijski Standard. Pobjedom Feyenoorda nad Sevillom situacija je jasna, Rijeka mora slaviti u gostima kod lanjskog osvajača naslova pobjednika ovog natjecanja kako bi prezimila u Europi.

Hvala vam, poštovani čitatelji što ste pratili ovaj tekstualni prijenos.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.