RIJEKA - SEVILLA Stephane Mbia zabio u 91. minuti i zaledio euforičnu Kantridu

Četvrtak, 02. listopada 2014. 18:14 Napisao/la  SC

Kraj: Rijeka - Sevilla 2:2. Mbia u 91. minuti donio bod Sevilli. Nisu izdržali izabranici Matjaža Keka i uzeli sva tri boda. Dvije minute djelilo je Rijeku od potpune senzacije na Kantridi.

Dvije promjene učinio je trener bijelih Matjaž Kek u odnosu na najvaljeni sastav za utakmicu drugoga kola skupine G Europske lige u kojoj Rijeka od 19 sati dočekuje Sevillu. U napadu će se tako umjesto Ivana Krstanovića naći Brazilac Moises, koji je zbog ozljede bio pod upitnikom glede istrčavanja na Kantridi kontra branitelja naslova. Osim Krstanovića, na klupi je ostao i Anas Sharbini te mu je Kek pretpostavio Zorana Kvržića.

Kek je dobio mogućnost igrati u omiljenoj varijanti s fizički moćnim Kvržićem i Jugovićem na bokovima i Moisesom iza isturenog Kramarića. Logičan Kekov odabir znači da bi Rijeka u utakmici protiv Seville prije svega trebala iskazati moć.

Trener Seville Unai Emery na klupi je ostavio udarne snage, kolumbijskog napadača Baccu i kamerunskog veznjaka Mbiu. Umjesto njih svoje su mjesto u početnoj postavi našli Iago AQspas odnosno Vicente Iborra, a na klupi je ostao i Suarez pa će umjesto njega igrati Ever Banega.

Sve su ulaznice za susret još nekoliko sati prije rasprodane, očekuje se bučna podrška Rijeci na putu do prvog europskog ulova ove sezone.

_____________________________________________________________________________________

Rijeka - Sevilla 2:2 (Kramarić 53-11m, Kvržić 68/Aspas 26, Mbia 90+1)

Rijeka (4-4-2): Vargić - Leovac, Lešković, Mitrović, Tomečak - Kvržić (74 Zlomislić), Cvijanović, Jajalo, Jugović - Moises (88 Vešović), Kramarić (82 Krstanović)
Klupa: Prskalo, Budicin, Bertoša, Sharbini

Sevilla (4-2-3-1): Beto - Navarro, Kolodziejczak, Carrico, Coke - Krychowiak, Iborra - Reyes (57 Mbia), Banega (57 Tremoulinas), Vidal - Aspas (72 Bacca)
Klupa: Rico, Figueiras, Deulofeu, Suarez

TIJEK SUSRETA:
0' - 
Na Kantridi je desetak tisuća gledatelja, navija se punim glasom još od prije prvog zvižduka danskog suca Kenna Hansena.
4' - Igra se temelji na kratkim dodavanjima pretežno u sredini terena. Usmenu je opomenu nakon jednog starta dobio Mitrović
5' - Vidal je probao udarcem u bliži kut, u sljedećoj akciji i Reyes glavom, oba je puta na razini zadatka bio Ivan Vargić.
9' - Probao je s ruba kaznenog prostora Krychowiak nakon odbijene lopte. Pucao je poljski veznjak prizemno, Vargić je ponovno bio spreman za kvalitetnu reakciju i uhvatio loptu.
13' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Goran Cvijanović.
17' - Sevilla bez većih problema kontrolira ritam utakmice prevlašću u duelima na sredini terena. Rijeka preko brzih Kvržića i Jugovića pokušava priprijetiti iz polukontre odnosno kontre.
19' - Drugi žuti karton za Rijeku dobio je Zoran Kvržić zbog oštrog starta.
22' - Nakon prvog kornera za Rijeku pokušao je iz daljine Cvijanović, otišlo je visoko preko gola.
26' - Rijeka - Sevilla 0:1! Aspas dovodi Sevillu u vodstvo nakon ubačaja Iborre, napadač se izvrsno snašao i pored dva riječka stopera matirao Vargića u srcu kaznenog prostora.
30' - Rijeka je pokušala izjednačiti. Tomečak šalje lijepu loptu prema Kvržiću koji je ne zahvaća, od svega se dogodio samo korner.
36' - Nakon gostujućeg pogotka igra se razmjerno smirila. Rijeka ubrzava, Kramarić pokušava solo-akcijama, obrana Seville djeluje teško prijelazno. 
45' - Ništa se značajnije nije događalo na travnjaku u posljednjoj fazi prvoga dijela. Ritam utakmice je pao u odnosu na prvih pola sata. Malo se toga moglo vidjeti od riječkih igrača, osim Kvržića i Kramarića, igrači Matjaža Keka ostali su fascinirani prošlosezonskim osvajačima Europske lige.
49' - Velika pogreška Leškovića pred vratima Rijeke! Nije to Rijeku skupo stajalo jer Iborra nije pogodio iz neposredne blizine gola. Riječki stoper još je jednom pokazao da glavnina momčadi mislima nije u utakmici.
52' Jedanaesterac za Rijeku i crveni karton za Kolodziejczaka! Kramarić je dobio lijepu loptu u prostor i Poljak ga ruši pred očima suca Hansena
53' - Rijeka - Sevilla 1:1! Kramarić pogađa s bijele točke za veliko zadovoljstvo na Kantridi. Golman Beto pročitao je stranu ali nije mogao zaustaviti Kramarićev udarac.
55' 
- Jugović propušta zabiti novu matnu situaciju, odapeo je s poludistance pored vrata Beta. Mogao je to biti brzi preokret na Kantridi.
57' - Gostujući trener Emery iz igre vadi Banegu i Reyesa i uvodi defanzivnije nastrojene igrače, Mbiu i Tremoulinasa. Pokušaj je to da se na Kantridi sačuva bod za Sevillu.
60' - Steže se obruč oko gostujućih vrata, Kramarić daje loptu na lijevi bok za Leovca koji ubacuje oštro u peterac gostiju, uspijela je španjolska obrana rasčistiti ispred Beta.
64' - Sve viiše loptu u svom posjedu ima Rijeka, pokušava se ubačajima na Kramarića ponovno zaprijetiti Betu. Novi je pogodak za domaće visio u zraku, nije Rijeka kaznila Španjolce odmah nakon izjednačenja.
68' - Rijeka - Sevilla 2:1! Lijepu je loptu na lijevu stranu dobio Kramarić, vratio je u sredinu gdje se Kvržić dobro snalazi i loptu odbijenu od španjolskog stopera šalje iza Betovih leđa!
72' 
- Još jedna velika prilika za Rijeku. Moises je pucao pored gola. Gostujući trener Emery povlači i treću izmjenu, umjesto Aspasa ulazi Carlos Bacca.
74' - Prvi je puta mijenjao Matjaž Kek. Umjesto Zorana Kvržića, strijelca drugog pogotka ušao je Damir Zlomislić.
78' - Španjolci gotovo ne napadaju domaća vrata, Rijeka je izvrsno čuvala sredinu terena i bila opasna prema naprijed. Vargić je u nastavku bez pravog posla.
82' - Druga promjena Matjaža Keka, umjesto Andreja Kramarića ulazi Ivan Krstanović kako bi pokušao ubačaje bočnih igrača pretvoriti u novu prijetnju za Beta. Kramarić je zaslužio titulu igrača utakmice. Iznudio je pa zatim i zabio kazneni udarac za izjednačenje, potom i asistirao Kvržiću za preokret.
87' - Žuti karton u momčadi Seville dobio je kapetan Fernando Navarro zbog teškog starta na Krstanoviću.
88' - Treća izmjena u momčadi Rijeke, izlazi Moises a umjesto njega na terenu je Marko Vešović.
90' - Vešović je prošao po lijevoj strani i uputio jednu od brojnih oštrih lopti u srdinu, uspijeli su očistiti braniči Seville.
90+1' - Rijeka - Sevilla 2:2! Ubacio je Tremoulinas s lijeve strane, izborio se za prostor Mbia i plasirao loptu iza leđa nepomičnog Vargića. Veliki peh za Rijeku. Izjednačenje Seville potpisali su igrači s klupe Unaya Emerya.
KRAJ:
  Rijeka - Sevilla 2:2! Nisu izdržali izabranici Matjaža Keka i uzeli sva tri boda. Dvije minute djelilo je Rijeku od potpune senzacije na Kantridi. Ostaje žaliti za bodovima, posebice nakon što je Feyenoord kod kuće svladao Standard rezultatom 2:1.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.