Julen Lopetegui: Utakmica u Sevilli je bila teška, ova će biti još teža

Srijeda, 23. veljače 2022. 18:56 Napisao/la  SC
Julen Lopetequi
Julen Lopetequi

Nogometaši Dinama i Seville u četvrtak od 18.45 sati na Maksimiru igraju uzvratnu utakmicu play offa Europske lige.

Iako su Andalužani na Maksimir donijeli veliku prednost, pobjeda od 3:1 iz prve utakmice, a uzimajući u obzir da gol u gostima po novim pravilima više nema nikakvu težinu, čini se kao nemoguća misija za domaćine.

No, trener Seville Julen Lopetequi bio je oprezan u najavama.

- Mislim da će oni igrati isto kao i u Sevilli. Oni u svakoj utakmici igraju na pobjedu, izlaze visoko i traže igru i loptu te će intenzitet i agresivnost biti još veći nego u prvoj utakmici. No, ako mi odigramo onako kako možemo i znamo, iskontrolirat ćemo Dinamo. Znamo koliko je Dinamo opasan i za sve njegove velike pobjede poput one protiv Tottenhama, Atalante ili Villarreala prije par sezona i Oršićeve golove. Cijela ta ekipa je opasna, tu su Petković, Jurić i Emreli. Znamo kako Dinamo igra, imaju jasnu ideju kako stvarati igru i već u Sevilli su pokazali koliko su ozbiljna ekipa i da je rezultat bio nerealan jer je utakmica bila jako teška. Bit će još teža sutra, smatra Lopetequi.

- Nije pametno uspoređivati hrvatsku i španjolsku ligu. Dinamo godinama igra u Europi i zna igrati ovakve utakmice kao i mi. Jako dobro znam da sutra igraju dvije jako dobre ekipe i da je Dinamo pun reprezentativaca i igrača koji bez sumnje mogu igrati u bilo kojoj ligi na svijetu, zaključio je Lopetequi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.