Rijeka razočaranja: Sve ste vidjeli na terenu, nije potrebno više išta govoriti!

Petak, 17. srpnja 2015. 00:53 Napisao  Patrik Mršnik

Ovo je definitivno ružan poraz, dogodio se baš na otvaranju sezone, na Kantridi pred ovoliko publike koja nas je došla podržati. Ja im se najdublje zahvaljujem i ispričavam na ovakvom rezultatu, kaže Ivan Močinić

S glavama prema dolje kretali su se igrači Rijeke prema mix-zoni nakon utakmice protiv Aberdeena u drugom pretkolu Europske lige (0:3). Toliko je primjerice u jedinom riječkom dvoboju u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dana 4. kolovoza 1999. godine završio ogled protiv beogradskog Partizana, toliko je Rijeka na Kantridi izgubila od Hajduka prije četiri sezone u proljetnom dijelu prvenstva.

Nisu bijeli nikada na svom terenu tako teško nastradali za vrijeme stolovanja Matjaža Keka, teško je pamtljiv takav domaći poraz. Ipak, on se dogodio, a pred njegovim je pulenima sada 90 minuta na sjeveroistoku Škotske za spasa europske sezone koja će, kako god završio taj dvoboj sigurno ostati okaljana. Jer, dogodio se poraz nakon trinaest utakmica s pozitivnim ishodom. Bilo je tu i velikana (Stuttgart, Sevilla, Lyon, Betis), ali i manje-više egzotičnih klubova (Prestatyn Town, Vikingur). Aberdeen je nominalno - nešto između. Iako izabranici Dereka McInnesa to ni po čemu nisu pokazali, naprotiv. Kantridu su napustili u raspoloženju kakvom se dvostruki branitelj naslova Europske lige mogao samo nadati!

Ne čude stoga riječi vratara Ivana Vargića nakon utakmice. Ne idu svi golovi njemu na dušu, bilo je tu kolektivnih pogrešaka obrane, puštalo je po bokovima, sve u svemu...

- Sve ste vidjeli na terenu, rezultat sve govori prema tome nije potrebno a niti pametno išta više govoriti. Nemam nikakav pametan komentar, moramo prespavati pa vidjeti što se to događalo. Iz svog kuta mogu reći da snosim dio krivice za primljene golove. Nemam što reći, kratak je bio Vargić, nemalo puta junak u riječkim europskim dvobojima.

Rijeka je igrala prvih deset minuta, odnosno do primljenog pogotka. Tada je najednom stalo, huk s tribina bijele nije poveo do rezultata s kojim bi mirno mogli do Škotske. Neki su igrači uvjereni da je ovo bio samo još jedan loš dan te da se zaostatak može sustići.

- Uvijek se može popraviti ovakav rezultat. Danas nas jednostavno ništa nije išlo, primili smo pred kraj još i taj treći gol u situaciji kada smo mogli smanjiti pa jurnuti po izjednačenje. Ovo je definitivno ružan poraz, dogodio se baš na otvaranju sezone, na Kantridi pred ovoliko publike koja nas je došla podržati. Ja im se najdublje zahvaljujem i ispričavam na ovakvom rezultatu. Sada se moramo okrenuti nedjeljnoj utakmici i pokušati napraviti čudo, rekao je Ivan Močinić koji je u igru ušao u drugom poluvremenu.

Nešto je manje raspoložen bio i Miral Samardžić, prvi od igrača koji je napustio svlačionicu nakon utakmice.

- Što reći nakon ovakve utakmice? Nismo bili pravi, to se vidi po rezultatu utakmice. Pokušavali smo nešto, ali iz njihove tri šanse dobili smo tri gola. To nas može puno koštati u uzvratu, iako se rezultat može stići. Ovog puta smo primili tri gola, sljedećeg ih puta možemo zabiti, moramo samo iskoristiti svoje šanse kojih će sigurno biti, rekao je Samardžić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.