Ivan Nevistić: Kada krene utakmica ne razmišljaš koliko ti igrači vrijede i kako se zovu

Srijeda, 02. prosinca 2020. 20:01 Napisao/la  SC

Želimo se postaviti hrabro, čvrsto, agresivno. Znamo sve kvalitete našeg suparnika, ali najviše razmišljamo o sebi, rekao je Simon Rožman, trener Rijeke

Tibor Halilović na zadnjem treningu prije utakmice
Tibor Halilović na zadnjem treningu prije utakmice Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke u srijedu su odradili trening na stadionu Anoeta u San Sebastianu.

Nogometaši Rijeke u četvrtak od 21 sat igraju na svom posljednjem ovosezonskom gostovanju u F skupini Europske lige, suparnik je vodeća momčad LaLige – Real Sociedad.

Uoči treninga pred novinare je izašao Simon Rožman, trener Rijeke.

- Znamo gdje smo, respektiramo Real Sociedad, vodeću momčad LaLige. Mi smo mlada momčad koja želi učiti, koja napreduje iz dana u dan. Želimo se postaviti hrabro, čvrsto, agresivno. Znamo sve kvalitete našeg suparnika, ali najviše razmišljamo o sebi, kako bismo bili svaku utakmicu sve bolji i bolji. Nema predaje, učinit ćemo sve što je u našim nogama da bismo se kvalitetno postavili i kvalitetno odigrali, rekao je Simon Rožman.

Treneru Rijeke neodostajat će nekoliko stožernih prvotimaca, što zbog ozljeda, što zbog koronavirusa na put nisu išli Kulenović, Čerin, Smolčić, Arsenić, Raspopović.

Na posljednjem treningu uoči puta u San Sebastian Rožman je uigravao momčad s četiri igrača u zadnjoj liniji.

- Imamo velikih problema s koronavirusom, od kada je počela Europska liga nismo kompletni odigrali utakmicu. Inače nisam pristaša improvizacije, ali sada smo prinuđeni improvizirati svaka tri dana, jer nismo baš imali sreće. Jednostavno, razmišljamo o drugim načinima igranja. Naravno da nećemo izdati momčad, ali želimo napraviti sve što je moguće da bismo odigrali što kvalitetnije, zaključio je Rožman.

Uz Simona Rožmana na konferenciji za novinare bio je i Ivan Nevistić, vratar Rijeke.

- Respektiramo ovaj klub, veliki su favoriti. Mi kao i u prijašnjim utakmicama trebamo gledati sebe i pokušati biti kao u prijašnjim izdanjima, kada smo kompletni i kompaktni možemo napraviti problem svima. Jedva čekamo utakmicu.

Real Sociedad ima najbolji napad u LaLigi, ima i najboljeg strijelca LaLige, što znači da će Ivan Nevistić imati izuzetno zahtjevnu ulogu.

- Svaka utakmica u Europskoj ligi sam imao više posla nego u HNL-u. U jednu ruku mi je i lakše jer sam non-stop u igri. Ne razbijam glavu pretjerano o njima, svaka im čast, zaslužuju respekt, ali kada krene utakmica ne razmišljaš koliko ti igrači vrijede i kako im je ime i prezime. Samo koncentracija i to je to.

Fotogalerija treninga: HNK Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.