EUROPSKA LIGA

Adebayor srušio Inter, Kovačić ozlijeđen

Četvrtak, 14. ožujka 2013. 21:48 Napisao/la  SC

Osmina finala: Inter - Tottenham 4:1. Inter nadoknadio 0:3, Adebayor odlučio u produžecima

 

 

 

Uzvratne utakmice osmine finala Europa lige

INTER - TOTTENHAM 4:1 - nakon produžetka

Stadion "Giuseppe Meazza" Gledatelja: 30.000

Sudac: Ivan Bebek Pomoćnici: Tomislav Petrović i Miro Grgić (Hrvatska)

Strijelci: 1:0 Cassano (20'), 2:0 Palacio (52'), 3:0 Gallas (75'-ag), 3:1 Adebayor (96'), 4:1 Alvarez (110')

Žuti kartoni: Juan Jesus (Inter), Livermore, Friedel, Walker, Adebayor (Tottenham)

INTER: Handanović - Zanetti, Chivu, Jesus, Jonathan (108' Ranocchia) - Cambiasso, Kovačić (78' Benassi), Gargano - Guarin (71' Alvarez)- Cassano, Palacio

TOTTENHAM: Friedel - Naughton (104' Caulker), Vertonghen, Gallas, Walker - Sigurdsson, Parker, Livermore (70' Lennon), Dembele - Adebayor, Defoe (56' Holtby)

Nogometaši Tottenhama, Basela, Rubina, Benfice, Chelseaja, Lazija, Newcastlea i Fenerbahčea igrat će u četvrtfinalu Europske lige. Najzanimljiviji ogled odigran je na Giuseppe Meazzi gdje milanski Inter se nije uspio plasirati u četvrtfinale. Iako su protiv Tottenhama nadoknadili tri pogotka zaostataka, Milanezi su u produžetku primili gol koji je dalje odveo Tottenham (1:4). Strijelac pogotka za plasman u četvrtfinale u 96. minuti bio je Emmanuel Adebayor koji je iz blizine pospremio odbijanac nakon udarca Dembelea.

Rezultati
Rezultati uzvratnih utakmica osmine finala: Zenit - Basel 1:0 (0:2) (Witsel 30'), Rubin - Levante 2:0 (0:0) (nakon produžetaka) (Rondon 100', Dyadyun 112'), Inter - Tottenham 4:1 (1:3) (nakon produžetka) (Cassano 20', Palacio 52', Gallas 75'-ag, Alvarez 110/Adebayor 96'), Bordeaux - Benfica 2:3 (0:1) (Diabete 74', Jardel 90'-ag/Jardel 30', Cardozo 75', Cardozo 90'), Chelsea - Steaua 3:1 (0:1) (Mata 34', Terry 58', Torres 71'/Chiriches 45'), Fenerbahče - Viktoria Plzen 1:1 (1:0) (Ucan 44'/Darida 61'), Lazio - Stuttgart 3:1 (2:0) (Kozak 6', 8', 87'/Hajnal 62'), Newcastle - Anži Makhačkala 1:0 (0:0) (Cisse 90').

U prvih 20 minuta sve je bilo u znaku Antonija Cassana. Najprije se u devetoj minuti sjurio prema golu gostiju, ali pred kaznenim prostorom nije imao kome dodati. Četiri minute kasnije nakon brze kontre pucao je s petnaestak metara, ali Brad Friedel bio je na mjestu. U 17. minuti Cassano je pao u kaznenom prostoru nakon duela s Gallasom. Tražio je jedanaesterac, ali Ivan Bebek je samo odmahnuo rukom. I konačno u 20. minuti Cassano je glavom zakucao loptu u tlo prije nego je pogodila gornji dio mreže. S desne strane nabacio mu je Palacio. U 22. minuti prva prijetnja Tottenhama. Pucao je Sigurdsson, a Handanović odlično reagirao. Četiri minute kasnije sjajna prigoda za domaćine. Palacio je pobjegao obrani gostiju, prebacio Friedela s 18 metara i pogodio gredu. U 44. minuti Mateo Kovačić sjajno je petom proigrao Palacia koji je pucao malo pored gola. U sudačkoj nadoknadi Adebayor se iznenada našao u fantastičnoj prilici, pokupio je loptu na 20 metara, stigao do ruba šesnaesterca, prebacio vratara, ali lopta je otišla preko grede praznog gola.

U 52. minuti Inter je udvostručio prednost. Rodrigo Palacio na asistenciju Cambiassa pogodio je za 2:0. Nakon toga pogotka domaći su stalno napadali ne bi li stigli zaostatak iz Londona. U 68. minuti Kovačić je uposlio Gargana, on Jonathana, no Tottenham je zaustavio prijetnju. U sljedećem napadu Zannetti je projurio po lijevoj strani, stigao na dva metra od gola, pucao, no direktno u Friedela. U 75. minuti kapetan Zanetti došao je pomoći Interovu napadu i uspio je iznuditi slobodan udarac na dvadesetak metara od Friedelova gola. Slobodnjak je izveo Cassano prebacivši živi zid. Lopta je na putu prema golu pogodila Gallasa, prevarila Friedela i Inter je uspio sustići goste - 3:0.

U 77. minuti ozlijedio se Mateo Kovačić nakon prekršaja Walkera kojega je za taj start Bebek nagradio žutim kartonom. U 85. minuti velika prilika za Tottenham. Naughton je pucao snažno sa ruba kaznenog prostora, a Handanović paradom dobro obranio. Palacio je u 89. minuti želio previše, izigrao je dvojicu igrača pred kaznenim prostorom, imao više otvorenih suigrača, ali odlučio je sam završiti i pucao preko gola. U 92. minuti viđena je još jedna lijepa akcija Intera. Cassano se zaustavio na 25 metara od gola, stao i zbunio protivnika, poslao loptu naprijed za Palacija koji je pucao malo pored suprotne stative i tako se ušlo u produžetke koje je bolje otvorio Tottenham.

U 93. minuti Lennon je prvi zapucao, a onda su Vetonghen i Gallas glavom propustili zabiti. No to je tri minute kasnije uspjelo Adebayoru - 1:3. U 105. minuti još jedna lijepa prilika Tottenhama. Dembele je srušen u šesnaestercu, ostao je ležati na osam metara od gola. Palacio ga je pogodio laktom u glavu tijekom skoka. Udarac je završio u rukama Handanovića. Prije kraja prvoga produžetka Jonathan i Palacio pucali su odlično s desne strane iskosa, ali Friedel je oba puta obranio na crti.

I početak posljednjeg produžetka protekao je u znaku Antonia Cassana. Najprije je u 106. minuti dobro pucao, a još bolje obranio Friedel. U 110. minuti ubacio je s desne strane, a Alvarez s tri metra glavom zabio za 4:1. Sve do posljednje minute Inter nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, a onda je Cassano sjajno uposlio Ranocchiju koji je iz povoljne pozicije glavom pucao previsoko.


 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.