EUROPSKA LIGA

Adebayor srušio Inter, Kovačić ozlijeđen

Četvrtak, 14. ožujka 2013. 21:48 Napisao/la  SC

Osmina finala: Inter - Tottenham 4:1. Inter nadoknadio 0:3, Adebayor odlučio u produžecima

 

 

 

Uzvratne utakmice osmine finala Europa lige

INTER - TOTTENHAM 4:1 - nakon produžetka

Stadion "Giuseppe Meazza" Gledatelja: 30.000

Sudac: Ivan Bebek Pomoćnici: Tomislav Petrović i Miro Grgić (Hrvatska)

Strijelci: 1:0 Cassano (20'), 2:0 Palacio (52'), 3:0 Gallas (75'-ag), 3:1 Adebayor (96'), 4:1 Alvarez (110')

Žuti kartoni: Juan Jesus (Inter), Livermore, Friedel, Walker, Adebayor (Tottenham)

INTER: Handanović - Zanetti, Chivu, Jesus, Jonathan (108' Ranocchia) - Cambiasso, Kovačić (78' Benassi), Gargano - Guarin (71' Alvarez)- Cassano, Palacio

TOTTENHAM: Friedel - Naughton (104' Caulker), Vertonghen, Gallas, Walker - Sigurdsson, Parker, Livermore (70' Lennon), Dembele - Adebayor, Defoe (56' Holtby)

Nogometaši Tottenhama, Basela, Rubina, Benfice, Chelseaja, Lazija, Newcastlea i Fenerbahčea igrat će u četvrtfinalu Europske lige. Najzanimljiviji ogled odigran je na Giuseppe Meazzi gdje milanski Inter se nije uspio plasirati u četvrtfinale. Iako su protiv Tottenhama nadoknadili tri pogotka zaostataka, Milanezi su u produžetku primili gol koji je dalje odveo Tottenham (1:4). Strijelac pogotka za plasman u četvrtfinale u 96. minuti bio je Emmanuel Adebayor koji je iz blizine pospremio odbijanac nakon udarca Dembelea.

Rezultati
Rezultati uzvratnih utakmica osmine finala: Zenit - Basel 1:0 (0:2) (Witsel 30'), Rubin - Levante 2:0 (0:0) (nakon produžetaka) (Rondon 100', Dyadyun 112'), Inter - Tottenham 4:1 (1:3) (nakon produžetka) (Cassano 20', Palacio 52', Gallas 75'-ag, Alvarez 110/Adebayor 96'), Bordeaux - Benfica 2:3 (0:1) (Diabete 74', Jardel 90'-ag/Jardel 30', Cardozo 75', Cardozo 90'), Chelsea - Steaua 3:1 (0:1) (Mata 34', Terry 58', Torres 71'/Chiriches 45'), Fenerbahče - Viktoria Plzen 1:1 (1:0) (Ucan 44'/Darida 61'), Lazio - Stuttgart 3:1 (2:0) (Kozak 6', 8', 87'/Hajnal 62'), Newcastle - Anži Makhačkala 1:0 (0:0) (Cisse 90').

U prvih 20 minuta sve je bilo u znaku Antonija Cassana. Najprije se u devetoj minuti sjurio prema golu gostiju, ali pred kaznenim prostorom nije imao kome dodati. Četiri minute kasnije nakon brze kontre pucao je s petnaestak metara, ali Brad Friedel bio je na mjestu. U 17. minuti Cassano je pao u kaznenom prostoru nakon duela s Gallasom. Tražio je jedanaesterac, ali Ivan Bebek je samo odmahnuo rukom. I konačno u 20. minuti Cassano je glavom zakucao loptu u tlo prije nego je pogodila gornji dio mreže. S desne strane nabacio mu je Palacio. U 22. minuti prva prijetnja Tottenhama. Pucao je Sigurdsson, a Handanović odlično reagirao. Četiri minute kasnije sjajna prigoda za domaćine. Palacio je pobjegao obrani gostiju, prebacio Friedela s 18 metara i pogodio gredu. U 44. minuti Mateo Kovačić sjajno je petom proigrao Palacia koji je pucao malo pored gola. U sudačkoj nadoknadi Adebayor se iznenada našao u fantastičnoj prilici, pokupio je loptu na 20 metara, stigao do ruba šesnaesterca, prebacio vratara, ali lopta je otišla preko grede praznog gola.

U 52. minuti Inter je udvostručio prednost. Rodrigo Palacio na asistenciju Cambiassa pogodio je za 2:0. Nakon toga pogotka domaći su stalno napadali ne bi li stigli zaostatak iz Londona. U 68. minuti Kovačić je uposlio Gargana, on Jonathana, no Tottenham je zaustavio prijetnju. U sljedećem napadu Zannetti je projurio po lijevoj strani, stigao na dva metra od gola, pucao, no direktno u Friedela. U 75. minuti kapetan Zanetti došao je pomoći Interovu napadu i uspio je iznuditi slobodan udarac na dvadesetak metara od Friedelova gola. Slobodnjak je izveo Cassano prebacivši živi zid. Lopta je na putu prema golu pogodila Gallasa, prevarila Friedela i Inter je uspio sustići goste - 3:0.

U 77. minuti ozlijedio se Mateo Kovačić nakon prekršaja Walkera kojega je za taj start Bebek nagradio žutim kartonom. U 85. minuti velika prilika za Tottenham. Naughton je pucao snažno sa ruba kaznenog prostora, a Handanović paradom dobro obranio. Palacio je u 89. minuti želio previše, izigrao je dvojicu igrača pred kaznenim prostorom, imao više otvorenih suigrača, ali odlučio je sam završiti i pucao preko gola. U 92. minuti viđena je još jedna lijepa akcija Intera. Cassano se zaustavio na 25 metara od gola, stao i zbunio protivnika, poslao loptu naprijed za Palacija koji je pucao malo pored suprotne stative i tako se ušlo u produžetke koje je bolje otvorio Tottenham.

U 93. minuti Lennon je prvi zapucao, a onda su Vetonghen i Gallas glavom propustili zabiti. No to je tri minute kasnije uspjelo Adebayoru - 1:3. U 105. minuti još jedna lijepa prilika Tottenhama. Dembele je srušen u šesnaestercu, ostao je ležati na osam metara od gola. Palacio ga je pogodio laktom u glavu tijekom skoka. Udarac je završio u rukama Handanovića. Prije kraja prvoga produžetka Jonathan i Palacio pucali su odlično s desne strane iskosa, ali Friedel je oba puta obranio na crti.

I početak posljednjeg produžetka protekao je u znaku Antonia Cassana. Najprije je u 106. minuti dobro pucao, a još bolje obranio Friedel. U 110. minuti ubacio je s desne strane, a Alvarez s tri metra glavom zabio za 4:1. Sve do posljednje minute Inter nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, a onda je Cassano sjajno uposlio Ranocchiju koji je iz povoljne pozicije glavom pucao previsoko.