GENNARO GATTUSO

Diego je na ovaj svijet došao s druge planete

Petak, 27. studenog 2020. 01:02 Napisao/la  SC

I živjet će vječno, kaže trener Napolija

Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso Foto: HNK Rijeka

Trener Napolija Gennaro Gattuso odao je počast Diegu Armandu Maradoni nakon pobjede nad Rijekom.

- Uz Diega me vežu prekrasne uspomene, nekoliko smo puta večerali zajedno. Umro je, ali Diego nikada neće umrijeti. Bio je poseban, griješio je u životu,  ali svi griješimo. Diego je na ovaj svijet došao s druge planete i živjet će vječno, kao i sve legende. Nadam se da će pozdraviti moju sestru tamo gore. Jedino žalim što nikad nisam stigao igrati protiv njega na travnjaku, rekao je Gattuso pa nastavio svoj emotivan oproštaj s Diegom:

- Nogomet je naš posao, naša je dužnost nastaviti. I veseliti se. Igrat ćemo svaka tri dana ako treba i osvojiti trofej. Čim prije. Za Diega. Jer Diego nije bio čovjek koji je osvojio Scudetto, on je bio najbolji nogometaš svijeta koji je nosio dres Napolija, predstavljao ovaj grad i ispunio snove čitavoj generaciji onda kada su svi trofeji odlazii u klubove sa sjevera. Ne znam jesu li za ovaj grad važniji San Gennaro ili Maradona, uz svo dužno poštovanje svecima. Napulj je izuzetan grad, kao da živite u Riu ili Buenos Airesu. Hrana miriše 24 sata dnevno, zvuk života gradom se širi 24 sata dnevno, postoji silna strast i toplina među ljudima. Dugo godina živim na sjeveru, ali iznutra sam južnjak, zaključio je Gattuso.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.