REAL SOCIEDAD - NAPOLI Gattuso: Njihova snaga je kvaliteta, naša je temperament

Četvrtak, 29. listopada 2020. 09:57 Napisao/la  SC
Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso

Gennaro Gattuso, trener Napolija, upozorava da će za njegove nogometaše u utakmici protiv Real Sociedada presudan biti temperament.

- Nismo taj temperament iskazali protiv AZ Alkmaara, igrali smo ispod naše razine. Dominirali jesmo, ali bez potrebne žestine, bez te agresivnosti nismo im uspjeli naštetiti. I zbog toga smo kažnjeni. Sada ćemo se suočiti s momčadi koja ima iznimno jak identitet, protiv momčadi igrači koje su ponikli u sjajnoj akademiji, koji imaju tehničku kvalitetu i veliku odlučnost i to će biti veliki test za nas.

Gattuso veliku prednost vidi u činjenici da na tribinama u San Sebastianu neće biti navijača.

- Njihova najveća snaga je njihova kvaliteta. Kada imaju posjed pravi su Španjolci, ali kada lopta nije u njihovim nogama uvijek naprave nešto drugačije, uvijek su tu prisutni, pritišću te. I tu ćemo morati biti oprezni. Dobro je što nema gledatelja, ali ovo je nas i dalje teška utakmica.

Piotr Zielinski i Eljif Elmas oporavili su se, nisu više korona-pozitivni i očekuje se da bi mogli konkurirati za sastav.

- Nama je potrebna svježa momčad, fizički i psihički. Igramo protiv kvalitetne momčadi, a moramo misliti i na težak meč koji nas očekuje ovoga vikenda protiv Sassuola. Ne smijemo si priuštiti da nekoga sada izgubimo, rekao je Gattuso koji nije mogao izbjeći pitanje o svom statusu.

Gattuso je, naime, započeo pregovore s predsjednikom Napolija Aureliom De Laurentiisom oko ugovora.

- Posljednje što želim učiniti jest svađati se s bilo kime u ovom klubu jer tu sam sretan i želim ostati. Mislim da će se rješenje naći bez problema. Ne volim klauzule, ali želja da ostanem i dalje igram važne utakmice s Napolijem je jaka. Naći ćemo dogovor, zaključio je Gattuso.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.