Europska liga: Talijanski klubovi ispali, Sevilla i Dnipro u varšavskom finalu

Četvrtak, 14. svibnja 2015. 23:29 Napisao/la  SC

Uzvratni susreti polufinala: Fiorentina - Sevilla 0:2, Dnipro - Napoli 1:0

Sevilla i Dnipro finalisti su Europske lige. Objelodanjeno je to nakon uzvratnih utakmica polufinala u kojima su lanjski osvajač tog natjecanja i ukrajinska momčad nadjačali oba preostala talijanska predstavnika, Napoli i Fiorentinu. Sastav koji je jesenas izvukao bod na Kantridi dobio je priliku ponovno uzeti pehar, no na putu će im stajati momčad Nikole Kalinića, jedinog Hrvata u finalu.

Sevilla je samo potvrdila očekivano te je s ukupnih 5:0 prošla nebeskoplave iz Firence. Ondje je u uzvratu završilo 2:0, a sve je bilo riješeno već na isteku prvih pola sata utakmice. Carlos Bacca i Daniel Carrico stavili su točku na i još jednog prolaska u nokaut-fazi. Za domaći sastav od 67. minute nastupio je Milan Badelj.

Za iznenađenje se pobrinuo Dnipro koji je u Ukrajini obranio aktivan rezultat od 1:1 iz prvog susreta. Igrač koji je zabio u Napulju ponovno je zatresao mrežu, Seleznjov je pogodio u 58. minuti za konačnih 1:0. Umjesto njega je sedamnaest minuta kasnije ušao upravo Nikola Kalinić.

Veliko finale Europske lige igra se u Varšavi, 27. svibnja.

Europska liga - uzvratni susreti polufinala

Fiorentina - Sevilla 0:2 (Bacca 27, Carrico 27) (prva utakmica 0:3)

FIORENTINA: Neto - Savić, Basanta (46 Pasqual), Rodriguez, Alonso - Valero (85 Lazzari), Pizarro, Fernandez (67 Badelj) - Salah, Iličič, Joaquin

SEVILLA: Rico - Moreno, Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas - Mbia, Krychowiak - Vidal, Banega (55 Iborra), Vitolo (74 Reyes) - Bacca (70 Gameiro)

Dnipro - Napoli 1:0 (Seleznjov 58) (prva utakmica 1:1)

DNIPRO: Boyko - Fedeckij, Douglas, Cherebyachko, Matos - Kankava, Fedorchuk - Luchkevych (67 Nascimento), Rotan, Konopljanka (86 Gama) - Seleznjov (75 Kalinić)

NAPOLI: Andujar - Maggio, Raul Albiol, Britos, Ghoulam - Lopez (79 Henrique), Inler - Callejon, Gabbiadini (55 Hamsik), Insigne (61 Mertens) - Higuain

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.