Europska liga: Split preokretom pobijedio Hapoel, Dujmović i Bilić pogodili za mirniji uzvrat

Četvrtak, 17. srpnja 2014. 23:15 Napisao/la  SC

Prvi susret drugog pretkola: Split - Hapoel Beer Sheva 2:1. Splićani su ostv arili veliku pobjedu preokretom u posljednjoj fazi susreta uoči uzvrata koji bi se trebao igrati na Cipru

Europska liga - prvi susret drugog pretkola

SPLIT - HAPOEL BEER SHEVA 2:1

Park Mladeži. Gledatelja 1.500

Sudac: Ilias Spathas (Grčka)

Strijelci: 0:1 Buzaglo (31) 1:1 Dujmović (78) 2:1 Bilić (85-11 m)

Žuti kartoni : Erceg, Rugašević (Split ), Ejide, Barda, Ribeiro, Gordana (Hapoel Beer Sheva)

SPLIT: Vuković, Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević (60 Rog), Bagarić (70 Belle), Miloš, Vojnović (46 Dujmović), Vidović, Erceg, Bilić

HAPOEL: Ejide, Bittion, Pajović, Ribeiro, Davidzada, Gordana, Arel, Buzaglo (79 Nassar), Barda, Gabay (63 Melicohn), Arbitman (74 Malul)

Crveni su uspjeli ostvariti minimalnu prednost pred uzvrat koji će se najvjerojatnije narednog četvrtka odigrati na Cipru. U prvom poluvremenu Izraelci su bili bolji, Buzaglo je postigao euro-zgoditak iz slobodnog udarca, pucajući sa nekih dvadeset i pet metara pogodio je gornji desni kut nemoćnog Vukovića. U drugom dijelu ulaskom Dujmovića Roga i Bellea, domaćini su zaigrali puno bolje što je u konačnici rezultiralo njihovom pobjedom. Najprije je nakon slobodnog udarca, ubačaja Ercega u kazneni prostor gostiju Dujmović glavom pucao i zatresao mrežu Ejide, da bi u 83. minuti vratar gostiju srušio Roga u kaznenom prostoru. Sudac je pokazao na bijelu točku siguran realizator bio je Bilić. U samoj završnici mogli su Spliaćni doći i do trećega gola no Erceg pa potom i Belle nisu bili precizni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.