Europska liga: Split nulom u Ukrajini izborio plasman u play-off rundu, crveni izdržali pritisak

Četvrtak, 07. kolovoza 2014. 19:52 Napisao/la  SC

Uzvratni susret 3. pretkola: Černomorec - Split 0:0. Preko armenske Mike, izraelskog Hapoela i Černomoreca Split je došao do play-off runde Europske lige!

Europska liga - Uzvratni susret 3. pretkola

ČERNOMOREC - SPLIT 0:0

Gradski stadion u Odesi. Gledatelja 10.000

Sudac: Jesus Gil Manzano (Španjolska)

Žuti kartoni: Sivakov (Černomorec) Glumac, Radotić (Split)

ČERNOMOREC: Bezotosny - Slinkin, Sivakov, Teikeu, Zubeyko - Kovalchuk (89 Kabaev), Gai - Shyder, Arzhanov, Didenko (83 Nazarenko) - Fomin

SPLIT: Vuković - Glavina, Glumac, Galović, Radotić (82 Ibriks) - Roce (71 Erceg), Dujmović, Vidović, Belle - Bilić (82 Bagarić), Rog

Nogometaši Splita sudionici su play-off runde Europske lige. Izborili su to nakon što su uzvratnom susretu u ukrajinskoj Odesi odigrali 0:0 protiv domaćeg Černomoreca. Momčad koja je u prošlosezonskoj grupnoj fazi natjecanja dvaput svladala Dinamo nije mogla zabiti pogodak Splitu u dvije utakmice!

Napadali su Ukrajinci, pokušavali na sve načine, ali mreža Andrije Vukovića ostala je netaknuta. Opasno je bilo već nakon tri minute igre. Slobodan udarac izveo je Aržanov, uputio oštar udarac u Vukovića, a splitski vratar obranio je i odijenu loptu koju je zapucao Sivakov. Imali su priliku i u 11. minuti, Teikeu je pred golom nakon kornera propustio realizirati možda najbolju šansu na utakmici. Nije očekivao loptu domaći stoper, pa se od njega odbila preko gola.

Prvi udarac na vrata Split je uputio u 16. minuti Bilić vraća za Bellea, Kamerunac tuče s ruba kaznenog prostora visoko preko gola. Nedugo zatim dogodila se i najbolja prilika Splićana na susretu. Ponovno je zabiti mogao Belle na proigravanje Bilića, našao se sam pred vratarom Bezotosnyim, no ovaj mu brani udarac na prvoj stativi. Ušla je tada utakmica u mirniju fazu, Ukrajinci su pokušavali ubačajima preko bokova ugroziti Splićane.

U nastavku je moglo biti opasno nakon trinaest minuta igre po goste. Fomin je uputio centaršut na Didenkovu glavu, napadač se umjesto udarca odlučio nesebično uposliti Shydera koji je ostao u zaleđu. Što je utakmica išla bliže svom kraju to su domaći nogometaši bili sve manje opasni po vrata Vukovića. Okopnio je pritisak u putunosti u posljednjih deset minuta kada Ivan Matić s klupe umjesto Bilića uvodi defanzivnijeg Bagarića.

Split je uspio iz prvog pretkola preko armenske Mike, izraelskog Hapoela i Černomoreca doći u play-off rundu Europske lige. Lijepa europska priča u Parku Mladeži traje i dalje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.